Quantcast

Žaibas trenkė į lietuvių lėktuvą

Vakar 22 val. iš Vilniaus pakilęs ir į Tailandą lietuvius skraidinęs lėktuvas „Boeing 757“ tikslo galutinės stotelės nepasiekė. Ankstyvą penktadienio rytą besileidžiant į Islamabadą (Pakistanas) į jį trenkė žaibas. 235 turistai, keliavę į Bankoką, nenukentėjo.

Šis užsakomasis skrydis į Bankoką, kurį vykdė „flyLAL Charters“, buvo suplanuotas su vienu nusileidimu, kad būtų papildytos degalų atsargos. Bankoke lėktuvas turėjo leistis šiandien 14 val. vietos laiku. Tačiau leidžiantis  į  Islamabado oro uostą  į lėktuvą trenkė žaibas.

„Keleivių saugumui jokios grėsmės nekilo, lėktuvas saugiai nusileido. Tačiau pagal skrydžių saugos reikalavimus privaloma atlikti lėktuvo apžiūrą, todėl keleiviai buvo išlaipinti ir laukia oro uosto salėje. Keleiviais rūpinamasi, jie  jau gavo karšto maisto, yra nuolat informuojami apie situaciją“, - sakė „flyLAL Group Service“ komunikacijos vadovė Gintarė Rimkuvienė.

Kelionę vykdžiusios bendrovės „Tez-tour“ rinkodaros vadovės  Aušra Girdžiojauskaitė patvirtino, kad nė vienas keleivis nenukentėjo. Ji teigė, kad šiuo metu stengiamasi geriausiai pasirūpinti keleivių saugumu, taip pat tikimasi, kad incidentas nesujauks jų atostogų planų. „Negalvojame apie pretenzijas dėl sutrikdytos kelionės ar galimas kompensacijas. Žaibas yra tikriausia force majeur, nedraudiminis įvykis, kurio negalima numatyti. Svarbiausia mums – pasirūpinti keleiviais, kad jie toliau tęstų kelionę“, - tvirtino A.Girdžiojauskaitė.

Manoma, kad lėktuvo apžiūra Islamabade gali užtrukti dar apie 6 val., t.y., baigtis apie 17 val.


Šiame straipsnyje: fly lalboing

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių