Quantcast

„Yandex. Taxi“ įspėta nutraukti arba pakeisti savo reklamą

Konkurencijos taryba Vilniaus miesto savivaldybei išsiųstame rašte nurodė, kad rusiško kapitalo bendrovė „Yandex. Taxi“ turi nutraukti arba pakeisti savo reklamą.

Kaip atsakyme Eltai pažymėjo Nesąžiningos komercinės veiklos tyrimo skyriaus vedėjo pavaduotojos pareigas laikinai einanti Ditė Anilionienė, pagal įstatymą vežėjai, ketinantys vežti keleivius lengvuoju taksi, privalo iš konkrečios savivaldybės, kurioje bus teikiama paslauga, gauti leidimą.

„Yandex. Taxi“ tokio leidimo nėra gavusi, jos siūlomas paketas yra skirtas keleivių ir bagažo pervežimo, t. y. iš esmės pavėžėjimo, paslaugoms teikti. Kadangi reklamoje skelbiama informacija nėra teisinga, įspėjome bendrovę, kad ji tokią reklamą turi nutraukti arba ją pakeisti”, - Eltai teigė D. Anilionienė.

Vilniaus mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas Eltai patvirtino, kad Vilniaus savivaldybė Konkurencijos tarybos raštą gavo.

ELTA primena, kad Vilniaus meras Remigijus Šimašius, liepos pabaigoje kreipęsis į Konkurencijos tarybą, prašė nustatyti, ar įmonė nepažeidė Reklamos įstatymo, nes nesikreipė į savivaldybę dėl leidimų vežti keleivius.

Tuo metu Valstybės saugumo departamentas (VSD) prieš mėnesį Vilniaus merui išsiųstame rašte nurodė, kad „Yandex. Taxi” rekomenduojama nesinaudoti kai kuriems asmenims: kariams, žurnalistams, valstybės tarnautojams, teisėsaugos pareigūnams, taip pat asmenims, kurie dažnai vyksta į Rusiją ar Baltarusiją.

Tačiau VSD neįvardijo, kad įmonė kelia grėsmę šalies nacionaliniam saugumui.

Anksčiau Eltai atsiųstame komentare „Yandex. Taxi“ tarptautinės plėtros vadovas Aramas Sargsianas sakė, kad „Yandex. Taxi“ nėra vežėjas ir nevykdo pervežimo ar taksi paslaugų Lietuvoje bei kitose šalyse.

Jo teigimu, mobilioji programėlė vykdo veiklą su vietinėmis taksi įmonėmis ar su oficialiais vežėjais, kurie turi visus reikiamus leidimus, išduotus valstybinių institucijų.

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC) taip pat yra rekomendavęs nesinaudoti „Yandex. Taxi“ programėle.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesupratau

nesupratau portretas
kuo skiriasi vezimo ir pavezejimo paslaugos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių