Quantcast

VU profesoriui V. Šikšniui – Bristolio universiteto garbės daktaro vardas

Vilniaus universiteto (VU) profesoriui Virginijui Šikšniui Bristolio universitete įteiktas garbės daktaro laipsnis.

Bristolio universitetas, kuris patenka į Jungtinės Karalystės geriausių universitetų dešimtuką, liepos 16 d.suteikė garbės daktaro laipsnius ir geologijos profesoriui Edwardui Stolperiui bei inžinieriui Johnui Deerui.

„Man tikrai didelė garbė ir privilegija tapti prestižinio Jungtinės Karalystės universiteto garbės daktaru. Manau, kad tai kartu ir Lietuvos mokslo pasiekimų su ženklu „pagaminta Lietuvoje” pripažinimas ir įvertinimas, kuris parodo, kad Lietuvos mokslininkų pasiekimai pripažįstami tarptautinėje erdvėje. Džiugu, kad ir Lietuva tampa žinoma Jungtinėje Karalystėje kaip mokslo ir aukštųjų technologijų šalis. Tikiuosi, kad tapdamas Bristolio universiteto akademinės bendruomenės nariu galėsiu dar aktyviau prisidėti prie Vilniaus ir Bristolio universitetų ryšių ir bendrų projektų plėtros“, - sakė prof. V. Šikšnys.

Profesorių V.Šikšnį su Bristolio universiteto Medicinos mokyklos mokslininkais sieja ilgametis bendradarbiavimas, kuris prasidėjo 2000 metais kartu su prof. S.E. Halfordo laboratorija įgyvendinat bendrą „Wellcome Trust“ fondo finansuojamą projektą. Šiame projekte buvo tiriamos unikalios restrikcijos-modifikacijos sistemos, kurios veikia kaip įgimta bakterijų imuniteto sistema, kuri apsaugo bakterijas nuo jų amžinų priešų - bakteriofagų arba bakterijų virusų. Šių bendrų tyrimų rezultatai buvo paskelbti prestižiniuose mokslo žurnaluose, įskaitant JAV mokslo akademijos žurnalą „Proceedings of National Academy of Sciences USA“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių