Quantcast

VTEK: nušalintas Santaros klinikų vadovas S. Strupas pažeidė įstatymus

Nuo pareigų nušalintas Vilniaus universiteto Santaros klinikų generalinis direktorius Kęstutis Strupas ir jo sutuoktinė laiku nedeklaravo sandorių ir taip pažeidė įstatymus, nustatė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Sprendimą VTEK nariai trečiadienį priėmė vienbalsiai.

„VTEK nusprendė, kad Santaros klinikų generalinis direktorius Kęstutis Strupas ir Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Ambulatorinės reabilitacijos skyriaus vedėja Silvija Strupienė pažeidė privačių interesų deklaravimą reglamentuojančias įstatymo nuostatas“, – BNS informavo VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė.

Pasak jos, tyrimo metu nustatyta, nesilaikant numatytų terminų deklaruoti keturi sandoriai: 2010 metais su sutuoktine iš banko imta paskola, vertybinių popierių įsigijimas iš banko 2017 metais, dukrai 2017 metais teikta dovana – butas ir 1996 metais kartu su sutuoktine fiziniam asmeniui suteikta ir nesusigrąžinta paskola.

„Ponia Strupienė šiuos sandorius taip pat deklaravo praleisdama terminus“, – sakė E. Ivanauskaitė.

Asmenys, pažeidę viešųjų ir privačių interesų valstybės tarnyboje derinimo įstatymą, metus negali būti skatinami. Įstatymas įpareigoja deklaruoti ne tik savo, bet ir sutuoktinio duomenis.

Tyrimą VTEK atliko remdamasi „Info TV“ televizijos informacija. Aiškintasi, ar K. Strupas ir jo sutuoktinė, Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Ambulatorinės reabilitacijos skyriaus vedėja Silvija Strupienė tinkamai ir laiku deklaravo savo sudarytus sandorius. Kaip skelbė „Info TV“, pernai K. Strupas savo dukrai padovanojo nekilnojamojo turto, kurio vertė - 125 tūkst. eurų. Tačiau minėtų duomenų buvęs Santaros klinikų vadovas ir jo žmona nebuvo nurodę savo interesų deklaracijose.

Teisėsauga K. Strupui kartu su dar bent dešimčia asmenų yra pareiškusi įtarimus korupcijos tyrime – anot teisėsaugos, už laimėtus viešuosius kompiuterių, programinės įrangos pirkimus klinikose iš įmonių reikalauta neteisėto finansinio atlygio, jis užmaskuotas kaip parama.

BNS turimi dokumentai rodo, kad tokiu būdu K. Strupas įtariamas taręsis mažiausiai penkis kartus, Santaros klinikose vykstant viešiesiems pirkimams informacinių technologijų srityje. Pats K. Strupas savo kaltę neigia.

K. Strupas nuo Santaros klinikų vadovo pareigų yra nušalintas iki rugsėjo 20 dienos, tačiau kovą jis laimėjo konkursą į Pilvo chirurgijos centro vadovo pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių