Quantcast

V.Šustauskas telkia pajėgas, „Frontas“ krauna svogūnus

Sostinės policija ruošiasi galimam nesankcionuotam mitingui prie Seimo ir žada daryti viską, kad nepasikartotų sausio 16-os dienos situacija, kai kilus riaušėms dužo parlamento langai.

Mitingų korifėjas Vytautas Šustauskas į Vilnių ketina atvykti su pusšimčiu žmonių. Algirdo Paleckio „Frontas“ nurimo: jis esą apsiribos akcija - prie Seimo atridens svogūnų karutį.

Tramdymo priemonių neatskleidžia

Pirmadienį vykusiame išplėstiniame Seimo valdybos posėdyje dalyvavę Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Povilas Malakauskas ir Policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas konkrečių priemonių, kaip būtų stengiamasi užtikrinti tvarką, neatskleidė.

P.Malakauskas atkreipė dėmesį, kad mitingą norėję organizuoti ir tam leidimą gavę smulkieji verslininkai savo ketinimų ketvirtadienį atsisakė, o jokie kiti leidimai nėra išduoti, todėl galimos protesto akcijos prie Seimo antradienį būtų nesankcionuotos ir jų organizatoriams grės administracinė atsakomybė.

Prie Seimo – su svogūnų karučiu

Po smulkiųjų verslininkų pasitraukimo mitingo organizavimą prie Seimo į savo rankas bando perimti partijos „Frontas“ lyderis Algirdas Paleckis.

„Jaunieji frontininkai veš svogūnų pilną karutį nuo Katedros aikštės Seimo link. Anksčiau A.Valinskas svogūnus teikdavo, dabar mes jam įteiksime. Nominacija? Už paradoksalų sugebėjimą žlugti reitinguose nuo aukštumų iki apačios“, - pasakojo A.Paleckis.

Jis pats kol kas nėra apsisprendęs, ar akcijoje dalyvaus. Akcijos metu frontininkai žada įstaitymų laikytis – joje bus iki dešimties žmonių.

Kas bus, jei prie akcijos panorės jungtis pašaliniai žmonės, A.Paleckis nesuka galvos.

„Paprašysime, kad nesijungtų. Jei nepavyks, akciją nutrauksime“, - užtikrino „Fronto“ lyderis.

V.Šustauskas atvyks autobusu

Prieš porą savaičių mitingą Kaune organizavęs Vytautas Šustauskas pirmadienį portalą patikino, kad antradienį atvyks į Vilnių, kur prisidės prie „Fronto“. Kalbinamas V.Šustauskas sakė ieškantis pusšimčio vietų autobuso nuomai.

„Žmonių būtų keliskart daugiau, tačiau aš neturiu pinigų nuomoti transportą. Vienas autobusas  kainuoja 850 litų. Bet prie mūsų dar prisijungs žmonės, važiuojantys automobiliais“, - užtikrino V.Šustauskas.

Portalas primena, kad Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas praėjusią savaitę atsisakė išduoti leidimą "Frontui" prie Seimo rengti mitingą. V.Šustausko „delegacija“ leidimo net nėra prašiusi.

Budės specialiosios tarnybos

V.Telyčėnas aiškino, kad, jei įvairios akcijos vis dėlto išvirstų į nesankcionuotą mitingą, policijos pareigūnai skubiai imtųsi priemonių – ir organizatorių, ir dalyvių atžvilgiu.

Policija Vilniaus miestui yra pateikusi prašymą Seimą apjuosti apsaugine tvorele. G.Paluckas prašymą patenkino.

Portalui jis pasakojo, kad prekyba alkoholiu neapribota. Prie parlamento budės greitosios pagalbos ekipažas ir kitos specialiosios tarnybos.

A.Paleckio akcija G.Paluckui sukėlė šypseną. „Gali vežti nors ir moliūgus, svarbu, kad tai netrikdytų viešosios tvarkos“, - sakė G.Paluckas.

Sausio 16-ąją Vilniuje vykęs profsąjungų organizuotas visuotinis mitingas baigėsi riaušėmis, kurių metu nukentėjo ir pareigūnai, ir civiliai, išdaužyti Seimo langai, apgadinti aplinkiniai pastatai, bandyta įsiveržti į Seimą.

Vilniaus apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl riaušių sukėlimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių