Quantcast

VPT: „Vilniaus energija“ organizuodama reklamą pažeidė įstatymą

Prancūzijos koncerno „Dalkia“ valdoma šilumos tiekimo įmonė „Vilniaus energija“, įsigydama viešųjų ryšių paslaugas, susijusias su informacine kampanija „Mes visi – kaimynai“ ir nevykdydama viešojo pirkimo procedūrų, pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą, tvirtina Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

Bendrovė turėtų nutraukti sutartį su tiekėjais ir, esant poreikiui, organizuoti viešąjį pirkimą, teigiama VPT pranešime spaudai.

VPT pažymi, kad Viešųjų pirkimų įstatyme nėra išimties, sudarančios galimybę perkančiosioms organizacijoms įsigyti prekes, paslaugas ir darbus, nevykdant įstatyme nustatytų procedūrų, jei pirkimas vykdomas įmonės akcininko pavedimu ar yra šio akcininko finansuojamas. Būtent taip savo sprendimą neskelbti konkurso, organizuojant informacinę kampaniją, motyvuoja „Vilniaus energija“.

Anot VPT, nepriklausomai nuo to, kokie teisiniai santykiai yra susiklostę tarp „Vilniaus energijos“ ir jos akcininkės bendrovės „Dalkia Eastern Europe“, „Vilniaus energija“ pirkdama prekes, paslaugas ir darbus, turi vadovautis Viešųjų pirkimų įstatymo reikalavimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išeikit nemokšos

Išeikit nemokšos portretas
Viešieji pirkimai - niekis. Sąnaudos turi būti atperkamos gatava produkcija. Jokių pirkimų Lietuvai nereikia, nes jie nuostolingi. Turi būti nepertraukiama vietinė gamyba. Prekeiviai turi išsikraustyti į turgų ar užmiesčius.

vilniaus vanduo

vilniaus vanduo portretas
o koncervatoriai statydami Visagino atomine bent aplamai vadovaujasi viesuju pirkimu istatymu? panasu ne. O sumos simtamilijonines. Ai, atsiprasau juk Zydrius koncervatorius tai viskas ok
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių