Quantcast

V.Navickas siūlo už numestą nuorūką 500 litų baudą

Iš vizito Čikagoje Vilniaus meras Vilius Navickas grįžo su užsidegimu įvesti mieste tvarką. Žinių radijui antradienį jis prasitarė, kad savivaldybės valdininkai jau rengia programą, turėsiančią pažaboti sostinės šiukšlintojus. Teršėjai bus mokomi ne piršto grūmojimu, bet net kelis šimtus litų siekiančiomis baudomis.

Pagal rengiamą planą už ne vietoje numestą cigaretės nuorūką ar saldainio popierėlį žmogui teks pakloti iki 500 litų.

„Vienas iš siurprizų miestiečiams: už šiukšlinimą pradėsime labai griežtai bausti. Žinoma, pirmiausiai pastatysime šiukšlių dėžių, ypač Vingio parke. O tada bausime net už mažą popieriuką. Antrą kartą prasižengusiuosius bausime dvigubai griežčiau. Kentės ir įmonės, nesitvarkančios savo aplinkos. Tarkime, po savaitgalio prie kavinių durų būna pilna nuorūkų. Įmones dėl to jau esame baudę net 2 tūkst. litų baudomis“, - kalbėjo V.Navickas.

Jis žadėjo, kad netrukus kai kuriose jaunimo susibūrimo vietose atsiras kilnojamos stebėjimo kameros. Pirmiausia jos numatytos automobilių stovėjimo aikštelės prie rūmų „Forum Palace“ ir prie degalinės „Statoil“, esančios po Padagoninio universiteto tiltu.

Užtikrinti tvarką mieste bus pasitelktas ne tik miesto Viešosios tvarkos skyrius. Pagalbos Vilniaus valdžia prašys ir policijos pareigūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių