Quantcast

Vingio parko estradoje rastas sprogmuo (papildyta 12.52 val.)

Pirmadienį 10.56 val. bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad, vykdant kasinėjimo darbus, prie Vingio parko estrados rastas sprogmuo. Kaip vėliai paaiškėjo, tai vokiškas Antrojo pasaulinio karo 75 mm artilerijos sviedinys. Vingio parko patvoryje jis išgulėjo nuo Naujųjų metų, kai sprogmenį aptiko darbininkai.
 
Į įvykio vietą buvo išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus miesto greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

„Kai reikalų yra su sprogmenimis, grėsmė visuomenei visada kyla. Jei sviedinį būtų kas nors užkliudęs su sunkiąja technika, jis galėjo sprogti. Nelaimės išvengti nepavyktų ir tada, jei sviedinį radęs jaunimas sumanytų su juo pažaisti, įmesti į laužą ar pan.“, - portalui kalbėjo įvykio vietoje dirbęs Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono Pirmojo išminavimo skyriaus išminuotojas Marekas Tomaševičius.

Jo teigimu, rastas sprogmuo yra pavojingas, bet transportuojamas. Paėmę sviedinį išminuotojai pajudėjo į Pagirių karjerą, kur radinys bus sunaikintas.

Išminuotojai neslėpė nuostabos, kad prie Vingio parko estrados dirbę darbininkai sprogmenį rado dar prieš Naujuosius metus, tačiau apie jį pranešė praėjus net keliams mėnesiams. „Rado, iškasė, ištraukė ir numetė į patvorį. Dabar nutirpo sniegas, matyt, prisiminė, atsikvošėjo“, - kalbėjo M.Tomaševičius. Tokį darbininkų elgesį jis vadino neatsakingu ir abejingu.

Vieta, kur sviedinys rastas, jau seniai užkasta ir užlyginta, todėl teritorijos išminuotojai nežvalgė ir daugiau karo palikimo neieškojo, nors specialistai teigia, kad rekonstruojamoje Vingio parko teritorijoje sprogmenų gali būti likę.


Šiame straipsnyje: Vingio parkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių