Quantcast

Vingio parke vakarais bus šviesiau

  • Teksto dydis:

Geros naujienos mėgstantiems leisti vakarus Vingio parke – nuo šiol parke saugiau ir šviesiau, pranešė Vilniaus savivaldybė.

Apšviesta net apie 4 km atnaujintų pėsčiųjų ir dviračių takų, kurie iki šiol vakarais skendėjo tamsoje, o viso parko (178 ha) apšvietimą savivaldybė ketina modernizuoti per dvejus metus. 

„Nuo įėjimo į Vingio parką Čiurlionio gatvėje buvo sumontuota 140 šiuolaikiškų, ekonomiškų ir ekologiškų LED šviestuvų bei jų atramų. Visi naujai įrengti šviestuvai turi integruotą automatinę funkciją, kuri tamsiuoju paros metu tam tikru nustatytu metu perpus sumažina apšvietimą ir leidžia sutaupyti elektros energijos. Ši sistema veikia savarankiškai ir nereikalauja jokios išorinės valdymo sistemos“ – sako bendrovės „Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklai“  vadovas Sigitas Mocevičius.

Itin saugant rūpestingai prižiūrimus Vingio parko medžius, beveik visi šviestuvų ir atramų darbai buvo atliekami rankomis, nenaudojant sunkiosios technikos.

Kitąmet Vingio parke suplanuota dar 100 senų šviestuvų pakeisti naujais, šiuolaikiškais ir ekonomiškais LED šviestuvais. Parke bus pakeistos ir senos, susidėvėjusios metalinės šviestuvų atramos.

Rekonstruojamų esamų arba įrengiamų naujų apšvietimo takų  ilgis – 10 km. Šviestuvai Vingio parke nebuvo keisti kelis dešimtmečius.

Taip pat suplanuota atnaujinti ir Estrados aikštės takų apšvietimą – pakeisti kone 300 šviestuvų ir atramų, 20 prožektorių. 

Kasmet Vingio parke apsilanko nuo 300 iki 400 tūkstančių žmonių. Kad parko lankytojai jaustųsi saugiau, prie pagrindinių Vingio parko išėjimų ir centrinėje jo dalyje savivaldybė įrengs ir vaizdo stebėjimo kameras.

Pasak bendrovės vadovo, įrengtas kokybiškas ir tinkamas apšvietimas išryškina parko išskirtinumą, gerina matomumą, suteikia saugumą ir pasižymi energiją tausojančiais sprendimais. 

Vingio parkas yra labiausiai vilniečių lankomas ir mylimas miesto parkas, todėl šiemet parke buvos atlikta daug tvarkymo darbų: sutvarkyti pėsčiųjų takai, atnaujinti suoliukai, šiukšliadėžės, takų žymėjimas, įrengta vaikų žaidimo aikštelė, įrengtos grilio zonos šeimų poilsiui.

Vingio parko apšvietimu rūpinasi savivaldybės bendrovės „Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklai“.


Šiame straipsnyje: Vingio parkastakaiapšvietimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių