Quantcast

Vingio parke nuvilnijo moksleivių dainų diena

Penktadienio vakare Vingio parke karaliavo tūkstančiai moksleivių. Beveik 16 tūkst. jaunųjų Dainų šventės dalyvių moksleivių dainų dienoje darė bangas, plojo, šūkavo ir svarbiausia, vieningai dainavo.

koncerte skambėjo „Lietuva brangi“, „Viešpaties lelija“, „Ta ta to“, „Žvaigždutė“, ir daugelis kitų visiems gerai žinomų dainų, kurias su moksleiviai kartu dainavo Gintarė Jautakaitė ir Gytis Paškevičius.

Moksleivių dainų dienos „Skambantys vaikystės sodai“ režisierius Sigutis Jačėnas prisipažino, jog toks renginys jaudina. "Kai į šventę atvažiuoja berniukas iš Švedijos, savarankiškai pasiruošęs visą Dainų šventės programą, ir dainuoja kartu su "Ąžuoliuko" choru arba kai 15,5 tūkst. vaikų, iš skirtingų Lietuvos kampelių vieningai traukia dainą, negali ramiai žiūrėti - šiurpas perbėga per kūną", - atviravo Vingio parke portalo pakalbintas šventės dalyvio tėtis.

Patys dalyviai, miegoję po kelias valandas ir visą dieną repetavę buvo laimingi ir sakė nejaučiantys nuovargio. "Gal dabar jau jaučiu nuovargį, tačiau tas jausmas, kai diriguojant prof. Vytautui Miškiniui giedojome "Lietuva brangi", atperka viską. Šiąnakt greičiausiai taip pat ilgai neužmigsiu", - pasakojo šventės dalyvis, dešimtokas Tomas iš Ukmergės.

Moksleivių banga:


Šiame straipsnyje: dainų šventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių