Quantcast

„Vilnius Temperature“ koncerte – intelektualieji „Fusedmarc“

„Vilnius Temperature“ vasarą sutiko itin skambiai. Penktadienį baigiamojo progreso konferencijos „LOGIN 2012“ renginio metu, menų fabrike „Loftas“ šiam judėjimui buvo įteiktas Geriausio socialinio projekto internete apdovanojimas. Visapusiškai sėkminga koncertų serija „Vilnius Temperature On Stage“ įsitvirtino „Vasaros terasos“ erdvėje ir kviečia dar kartą. Birželio 7 d. (ketvirtadienį) temperatūrą scenoje matuos „Fusedmarc“, kurių naujos dainos „Climb“ akustinę versiją, „Vilnius Temperature“ gerbėjai jau galėjo įvertinti.

Vos atsiradusi „Fusedmarc“ iškart buvo pastebėta Lietuvos muzikinės žiniasklaidos atstovų kaip vienas įdomiausių bei originaliausių atradimų. Grupė per trumpą laiką tapo bene geidžiamiausia nepriklausomų muzikinių festivalių viešnia. Taip atsitiko dėl neįprasto muzikos ir vaizdo derinio, sumaišyto su gyvomis emocijomis. Grupė koncertų metu naudoja elektroninius ir akustinius instrumentus. Jungdami įvairius garsus ir naudodami video instaliacijas atlikėjai sukuria šiek tiek ekletišką, bet ilgam atmintyje apsigyvenančią nuotaiką.

„Fusedmarc“ veikla kalba pati už save. Koncertai Vokietijoje, Prancūzijoje, Olandijoje, Lenkijoje, Vengrijoje, Rusijoje, Graikijoje, Anglijoje ir tokie festivaliai kaip „Sziget“, „Europavox“, „Tonlagen“ ir „Eurosonic“ papuoštų bet kurio atlikėjo biografiją. Šalia koncertų ir festivalių grupės nariai įgyvendino ir vysto šiuos projektus: šiuolaikinio šokio ir muzikos spektaklis „EBRIATUM“, audiovizualinis projektas „WAFT“ kartu su liaudies ansambliu „Trys Keturiose“. Dauguma grupės gerbėjų pamena bendrą darbą su Andriumi Mamontovu ir daina „Sign“.

„Vilnius Temperature On Stage“ koncertuose į sceną jau žengė bliuzrokeriai iš Vilniaus „Garbanotas bosistas“, iškalbingasis Pilaitės atstovas Markas Palubenka ir šiauliečių indie roko grupė „Colours Of Bubbles“. Šioje serijoje taip pat suplanuoti „Sheep Got Waxed“, „Golden Parazyth“ ir kitų atlikėjų pasirodymai.

„Colours Of Bubbles“ koncerto „Vasaros terasoje“ atgarsiai:

 

Tiems, kurie dar iš lūpų į lūpas nepaskleidė šios žinios, norime pranešti, jog „Vilnius Temperature On Stage“ koncertai prieinami visiems ir nemokami. Lankytojų už įėjimą į koncertus bus prašoma sumokėti tiek, kiek jie manys esant verta. Visos surinktos lėšos atiteks atlikėjams.


Šiame straipsnyje: Vilnius temperature

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių