Quantcast

Vilnius taps 41-ąja sostine brito dviratininko žemėlapyje

Birželio 1 dieną į Vilnių atvyksta britas Steven Primrose-Smith, siekiantis dviračiu apkeliauti 50 Europos sostinių. Vilniaus miesto savivaldybėje pirmadienį, birželio 3 dieną, 11 val. E.idėjų kambaryje (1 a.) jį priims Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sekretorius Miroslavas Monkevičius, kuris įteiks jam mero sertifikatą, patvirtinantį, jog dviratininkas lankėsi Vilniuje.

Steveno skaičiavimais, visos kelionės metu jis turėtų nuvažiuoti daugiau nei 30 tūkst. kilometrų per trejus metus. Kiekvieną aplankytą miestą Stevenas įvertina žvaigždutėmis, o savo įspūdžius aprašo socialiniame tinkle facebook.com. Trijų žvaigždučių įvertinimo nusipelnė Viena, Minskas, Atėnai, o geriausiai, net penkiomis žvaigždutėmis, buvo įvertinti Praha, Berlynas ir Roma.

Brito tikslas – ne tik apkeliauti Europą dviračiu, bet ir nuotoliniu būdu įgyti dvi specialybes, sutikti kuo daugiau įdomių žmonių, paragauti kuo įvairesnių nacionalinių valgių ir netgi parašyti knygą apie aplankytus miestus.

Šiuo metu britas yra nuvažiavęs du trečdalius planuoto maršruto, įgijęs vieną iš dviejų specialybių, aplankęs keturiasdešimt sostinių. Stevenas pabrėžia norą populiarinti dviračių sportą, kelia idėją, kad galima mokytis netgi ir keliaujant.

Susipažinti su dviratininko kelionės maršrutu galima svetainėje www.UniCycle50.com



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių