Quantcast

Vilnius pirmasis baigia šildymo sezoną

  • Teksto dydis:

Vilniuje nuo pirmadienio baigiamas šildymo sezonas, kuris buvo mėnesiu trumpesnis nei ankstesnis, pranešė sostinės savivaldybė.

„Per artimiausias keletą dienų šildymas bus atjungtas daugiabučiuose, administraciniuose pastatuose ir bendrojo ugdymo mokyklose, asmens sveikatos priežiūros ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose“, – rašoma  pranešime spaudai.

Savivaldybė pažymi, kad šiluma šį sezoną gyventojams kainavo pigiau – šilumos kainos buvo vienos mažiausių šalyje, buvo sumažintas ir mokestis už karšto vandens skaitiklių priežiūrą.

Bendrovės Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) generalinis direktorius Mantas Burokas teigia, kad pasiruošimą naujam šildymo sezonui įmonė pradės netrukus.

Vilniaus savivaldybė teigia, kad daugiabučių gyventojai gali ir patys  šildymą name atjungti anksčiau, jei dauguma namo gyventojų dėl to sutaria.

Šildymo sezono pabaiga skelbiama, kai vidutinė oro temperatūra tris dienas iš eilės yra ne mažesnė nei 10 laipsnių šilumos.

2017 metais šildymas Vilniuje buvo išjungtas gegužės 4 dieną, užpernai – gegužės 2 dieną, 2015 metais – balandžio 24 dieną.


Šiame straipsnyje: Vilniusšildymo sezonaspabaiga

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O ko to šildymo paprasčiausiai prisukt nebuvo galima?

LRytas

LRytas portretas
Vilniuje samagonu chebra šildosi

chc

chc portretas
Išjungė anksti, bet teks įjungti kaip pernai kai atšals ir prasidės skundai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių