Quantcast

Vilnius patogesnis dviratininkams: atsiras 1500 naujų dviračių stovų

  • Teksto dydis:

Sostinėje prasidėjo pavasariniai darbai – dviratininkams įrengiama daugiau kaip 1500 naujų dviračių  stovų mieste, pranešė savivaldybė.

Dažniausiai dviratininkų lankomuose maršrutuose atsiradę apverstos U formos dviračių laikikliai leidžia saugiai ir patogiai palikti dviratę transporto priemonę ir toliau keliauti pėsčiomis.

„Vilnius kasmet skiria vis daugiau investicijų ir dėmesio dviratininkams. Dviratis tampa patogia susisiekimo alternatyva mieste. Pernai sostinėje įrengta ir atnaujinta daugiau kaip 12 km dviračių takų, o šių metų planai dar ambicingesni – numatyta nutiesti daugiau kaip 30 km infrastruktūros visame mieste. Vykstant aktyviai dviračių takų plėtrai, taip pat svarbu užtikrinti ir patogų dviračio saugojimą, tad visame mieste įrenginėjami naujieji stovai, prie kurių bus galima saugiai prirakinti dviračio rėmą“, – sako dviračių takų plėtros projekto vadovas Anton Nikitin. 

Pirmieji 250 nerūdijančio plieno stovų buvo įrengti šalia didžiausių traukos objektų ar poilsio zonų/lankytinų vietų: Gedimino ir Konstitucijos prospektuose, Vokiečių, Didžiojoje, Lvovo, K. Kalinausko ir kitose gatvėse. Tačiau atsižvelgus į vilniečių prašymus, dviračių stovus planuojama įrengti ne tik centrinėje miesto dalyje, bet ir nuo centro nutolusiuose rajonuose.  Vilniečiai kviečiami teikti pasiūlymus, kur papildomai reikėtų įrengti dviračių stovus

Dar šiemet riedėti dviračiais į pamokas bus kur kas patogiau ir moksleiviams – prie  mokyklų taip pat bus įrengti nauji dviračių stovai. Taip tikimasi paskatinti mokinius įsilieti į dviračiais keliaujančiųjų po miestą  būrį. Stovų  atsiras prie visų mokyklų, kur iki šiol nebuvo galimybės palikti dviračių.

Sostinės savivaldybė šiemet paskatino ir mieste įsikūrusius prekybos centrus pasirūpinti dviračių stovų įrengimu, atvykstantiems apsipirkti.

Šiemet savivaldybė planuoja nutiesti beveik tris kartus daugiau dviračių takų nei pernai – iki 30 kilometrų. Nuo Senojo Pilaitės kelio iki Sietyno gatvės bus įrengtas naujas beveik kilometro ilgio dviračių takas ir šaligatvis. Jis taps jungtimi su baigiamais projektuoti daugiau kaip 5 km ilgio kokybiškais dviračių ir pėsčiųjų takais palei T. Narbuto gatvę sujungsiančiais Pilaitę su Konstitucijos prospektu.  Darbus čia planuojama pradėti antroje metų pusėje. Šiemet bus pabaigti tiesti Laisvės prospekto dviračių ir pėsčiųjų takai, bus įrengtos jungtys palei L.Asanavičiūtės g., taip pat bus sutvarkyti dviračių takai Kairėnų ir Santaros gatvėse, palei Vilnios krantinę, atnaujinta danga take link Žaliųjų ežerų, paženklintos dviračių juostos Naugarduko bei Kęstučio g.

Šįmet planuojama įrengti naują, daugiau kaip 1,5 km ilgio dviračių taką ir Žirmūnuose  –  tarp Kareivių g. ir Šilo tilto, taip pat 800 m jungtį tarp Žirmūnų g. ir vilniečių pamėgto Eurovelo tako palei Nerį.

Dar šiemet bus pradėti tiesti nauji dviračių takai palei Neries krantines, taip pat šalia Linkmenų gatvės, tarp Ozo ir Upės gatvių  – Neries Senvagės teritorijoje. Netrukus bus baigti projektuoti ir takai palei Žalgirio ir Rinktinės gatves bei Širvintų gatvėje, Giedraičių ir Fino gatvėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Runkelis

Runkelis portretas
Dviračių vagys jau dabar trina rankas ir eina pirkti metalo žirklių spynoms nukarpyti. Kuo daugiau prirakintų gerų dviračių, tuo smagiau vagims.

A

A portretas
Reikia ne stovų o vietų kur saugiai galima palikti dviratį.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių