Quantcast

Vilniuje vyks užsienyje studijuojančių baltarusių sąskrydis

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Vilniuje prasidės septintasis kasmetinis užsienyje studijuojančių baltarusių jaunimo sąskrydis.

Šiemet į sąskrydį atvyko apie pusšimtis dalyvių iš dešimties valstybių: Baltarusijos, Lietuvos, Lenkijos, Rusijos, Italijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Švedijos, Šveicarijos, Belgijos bei Danijos, pranešė Vilniuje veikiantis Rytų Europos studijų centras.

Sąskrydžio dalyviams bus surengti lyderystės mokymai, numatyta kultūrinė programa. Šeštadienį jie dalyvaus Globalių Baltarusijos lyderių (GBL) tinklo steigiamajame susitikime Vilniaus rotušėje. GBL tinklu tikimasi konsoliduoti baltarusių kilmės lyderių ir skirtingų sričių profesionalų bendruomenę ir taip gerinti šalies įvaizdį pasaulyje.

Užsienyje studijuojančio baltarusių jaunimo sąskrydžiai rengiami septintus metus iš eilės. Tuo siekiama padėti namuose ir išeivijoje studijuojantiems baltarusiams megzti bei sutvirtinti tarpusavio ryšius, skatinti socialinį jaunimo aktyvumą, burti juos į veržlią bendruomenę. Siekiama, kad jaunuoliai ne tik dalintųsi sukauptomis žiniomis, bet ir bendradarbiautų ateityje įgyvendindami savo tikslus, teigiama pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių