Quantcast

Vilniuje vyks trečiasis tarptautinis SPA masažo čempionatas

Kovo 8 dieną Vilniuje jau trečią kartą organizuojamas tarptautinis SPA masažo čempionatas, kurio metu bus paskelbti geriausiai skirtingą masažo techniką įvaldę meistrai.

Šios masažo profesionalų varžybos vyks grožiui ir sveikatingumui skirtos tarptautinės parodos „Pelenė 2009“ metu Lietuvos parodų centre „Litexpo“.

„Pirmieji du masažo čempionatai sutraukė dešimtis dalyvių ir tūkstančius žiūrovų, todėl tikimės, kad ir šįmet masažo varžybos bus vienas įdomiausių renginių parodoje. Be to, tikimės gausesnio dalyvių būrio“, – teigė renginį organizuojančios Nacionalinės SPA asociacijos prezidentas Lukas Mackevičius.

Pasak jo, šįmet čempionate laukiama daugiau kaip 30 dalyvių (pernai buvo 19) iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Rusijos.

Norint sudaryti masažo specialistams daugiau galimybių atskleisti profesinius sugebėjimus ir siekiant objektyvesnio vertinimo, šiais metais organizuojami du varžybų etapai.

Pirmasis – tai savotiška privalomoji programa: dalyviai turės atlikti klasikinį masažą. Antrojo etapo metu galima rinktis vieną iš trijų temų: lietuvišką, rytietišką arba veido masažą.

Visi čempionato dalyviai privalės dalyvauti abiejuose etapuose, kurie truks ne ilgiau kaip po 30 minučių. Dalyviai registruojami iki vasario 20 dienos. L.Mackevičius pažymėjo, kad renginyje bus leidžiama varžytis tik medicininį išsilavinimą ir masažo specialisto licenciją iš anksto pateikusiems specialistams. Tai – dar vienas SPA asociacijos žingsnis, siekiant apvalyti Lietuvos rinką nuo abejotino lygio masažo paslaugų.

„Mūsų šalyje dar retkarčiais manoma, kad masažą gali atlikti kone kiekvienas, pakanka baigti porą savaičių trunkančius kursus. Tai absoliučiai klaidinga nuomonė, nes masažuojantis žmogus visų pirma privalo gerai išmanyti žmogaus kūną. O tam būtinas medicininis išsilavinimas ir specifinės masažo technikos žinios“, – pabrėžė L.Mackevičius.

Trečiojo masažo čempionato nugalėtojus ir prizininkus rinks tarptautinė komisija, kurioje dirbs tarptautinių masažo mokyklų ir užsienio SPA asociacijų atstovai bei profesionalūs masažo mokytojai iš Lietuvos.

Svarbiausias vertinimo kriterijus bus masažo technikos taikymo profesionalumas. Tačiau kadangi masažo, kaip ir bet kurios kitos SPA paslaugos, tikslas – leisti žmogui atsipalaiduoti ir nusiraminti, varžybų metu bus vertinamas ir masažo meistrų sugebėjimas sukurti harmoningą psichoenergetinę erdvę, jų psichoemocinis pasirengimas, bendravimas su masažuojamu žmogumi. Antrojo etapo metu taip pat bus vertinamas dalyvių gebėjimas sukurti originalią aplinką, ją dekoruoti, net masažuotojo apranga ir tinkamų aromatų parinkimas.

Pasibaigus varžyboms bus apdovanota po tris profesionaliausius masažo meistrus pagal kiekvieną iš trijų čempionato kategorijų.


Šiame straipsnyje: masažasSPAIM120080713

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių