Quantcast

Vilniuje vagys įsisuko į mokyklų valgyklas

Antradienio rytą, apie 04.19 val., Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės pareigūnai buvo iškviesti į Justiniškių mikrorajone esančią Jono Pauliaus II pagrindinę mokyklą.

Pareigūnams skambinęs sargas, aiškino sulaukęs nekviestų svečių.

Patruliai į įvykio vietą atvyko per vieną minutę. Kai sargas jiems rodė išdaužtą lango stiklą, per kurį į vidų pateko įsibrovėliai, pasigirdo dar vieno dūžtančio stiklo garsas.

Netrukus policijos pareigūnai pastebėjo ir po mokyklą slankiojančius du jaunuolius. Šie pamatę pareigūnus bandė pasislėpti, tačiau nesėkmingai. Abu vagis patruliai sulaikė.

Pasirodė, kad tai - 19 metų D.G. ir metais vyresnis J.B. Pas pastarąjį apžiūros metu rasta piniginė ir kuprinė, kuriose, kaip vėliau paaiškėjo, buvo iš mokyklos virtuvės kasos pavogti pinigai - apie 100 litų.

Abu įtariamieji nuvežti į sostinės 7-ąjį policijos komisariatą. Nustatyta, kad abu jaunuoliai anksčiau kelis kartus teisti dėl vagysčių iš mokyklų ar kitų patalpų.

Pirmadienį, 04.33 val., buvo gautas pranešimas, kad pro langą patekus į patalpas apvogta Vilniaus Sausio 13-osios vidurinės mokyklos (Architektų g. 166) valgykla.

Padarytas nuostolis dar tikslinamas, tačiau pirminiais duomenimis padaryta turtinė žala siekia 5 tūkst. litų.

Policijai buvo pranešta ir apie vagystę Vilniaus Šeškinės vidurinėje mokykloje (Čiobiškio g. 1). Ji apvogta tarp pirmadienio 17 val. ir antradienio 06.29 val. Čia vagys pro langą pateko į vidų iš mokyklos valgyklos kasos pagrobė apie 60 litų.

Kadangi vagysčių braižas labai panašus, o visos apvogtos mokyklos nėra labai toli viena nuo kitos, įtariama, kad jas „apšvarinti“ galėjo tie patys sulaikyti įtariamieji.

Policijos pareigūnai taip pat tikrina, ar jie nėra apvogę kitų Vilniaus miesto bendrojo lavinimo įstaigų.


Šiame straipsnyje: apvagiamos mokyklosVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių