Quantcast

Vilniuje už automobilių stovėjimą bus galima atsiskaityti išmaniai

Naują sistemą pristačiusi Vilniaus miesto savivaldybė tikisi, kad mobiliąja programėle "m.Parking" už automobilio stovėjimą sumokės daugiau kaip pusė, apie 60 proc., vairuotojų.

"Programėlėje pats žmogus nustato automobilio stovėjimo pradžią ir pabaigą. Yra numatyti saugikliai, pavyzdžiui, jei stovėjimas nenutraukiamas, sistema automatiškai jį sustabdo dienos pabaigoje. Vairuotojai nebebijos pamiršti stovinčio automobilio, nes galės nustatyti saugesnį valandos, dviejų ar trijų laiką", – aiškino Vilniaus miesto tarybos narė Indrė Jakaitytė.

Tokia sistema sostinei kainuos 660 tūkst. litų. Vilniaus miesto tarybos atstovės teigimu, atsiskaitymas už automobilių stovėjimą yra tik pirmoji sistemos dalis. Vėliau jos vartotojai galės atsiskaityti ir už viešąjį transportą, taksi paslaugas, naudotis miesto dviračiais.

 

 

I.Jakaitytės teigimu, ši sistema dar nepradėjusi veikti miestui jau sutaupė mažiausiai 2 mln. litų, nes savivaldybė nusipirko perpus mažiau parkomatų.

"Tai miesto transporto sistema mobiliajame telefone. Žmogus gali pamiršti piniginę, raktus, bet viskas yra telefone, todėl atsižvelgiame į išmanėjimo tendencijas", – sakė I.Jakaitytė.

Vairuotojams nereikės ir lipdukų ant automobilių, nes kontrolieriai patikrins, ar šie sumokėjo už automobilio stovėjimą nuskenuodami valstybinius numerius.

Ji priminė, kad vartotojai savo mokėjimų duomenis galės matyti interneto svetainėje (mano.m-transportas.lt), o sąskaitą už stovėjimą gaus kartu su mobiliojo ryšio operatorių sąskaita už ryšio paslaugas.

Programėlė bus pritaikyta išmaniesiems telefonams, turintiems OS ir "Android" operacines sistemas. Tie, kurie neturi išmaniojo telefono, esą neką sudėtingiau galės mokėti trumpąja žinute.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių