Quantcast

Vilniuje tvarkoma 1,5 km ilgio Vilnelės pakrantės dalis

  • Teksto dydis:

Vilniuje nuo penktadienio pradedama tvarkyti 1,5 km ilgio Vilnelės pakrantės dalis nuo teritorijos, kurioje planuojamas Architektūros parkas, iki Zarasų gatvės. Nuo Zarasų gatvės pakrantę jau tvarko Pavilnių regioninio parko direkcija, būtent šių darbų metu planuojama, kad bus sutvarkyta ir Puškorių atodanga.

Tvarkymo metu bus kertami uosialapiai klevai, kurie kaip ir sosnovskio barščiai, įtraukti į Aplinkos ministerijos Invazinių Lietuvoje organizmų sąrašą. Išaugus uosialapiui klevui, toje pačioje dirvoje jau nebeišauga kitos lietuviškos medžių rūšys. Be to, šių medžių mediena nėra naudinga. Kaip ir sosnovskio barščiai – jie greitai plinta ir nekontroliuojant padaro didelę žalą ekosistemai.

Pakrantėje taip pat bus išpjauti ir avarinės būklės gluosniai ir kiti menkaverčiai medžiai.

Tvarkant teritoriją nuo Zarasų gatvės, Pavilnių regiono parko direkcija kartu su Aplinkos ministerija jau prieš kelis mėnesius specialiai nusausino uosialapius klevus, po to jie bus nupjauti. Taip tikimąsi užkirsti jų plėtrą parko teritorijoje.

Šiuo metu taip pat laukiamos geologų išvados dėl Puškorių atodangos. Tik pritarus geologams bus galima kitą pavasarį iškirsti medžius, kurie šiuo metu palaipsniui jau uždenginėja atvirą Puškorių atodangos šlaitą.

Pasak direkcijos atstovų, Pavilnių regioniniame parke atodangų buvo daugiau, tačiau palaipsniui augmenija jas uždengė. Todėl tikimąsi imantis papildomų priemonių ir kiek įmanoma mažiau braunantis į natūralią medžių aplinką visgi rasti priemonių, kad atodanga liktų atvira.

Darbus Vilnelės pakrantės dalyje iki Zarasų gatvės planuojama pabaigti per artimiausias dvi savaites, tuo tarpų nuo Zarasų gatvės darbai bus tęsiami ir kitais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Puiku

Puiku portretas
Tikrai reikėjo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių