Quantcast

Vilniuje turėtų pigti atliekų išvežimas

Vilniaus miesto taryba ketina gyventojams nustatyti mažesnius atliekų vežimo tarifus. Paslauga pinga dėl kartu tvirtinamos tvarkos, priversiančios ir juridinius asmenis susimokėti už atliekų vežimą.

Iš dviejų atliekų tvarkymo projektų pagaliau gimė vienas, kuris ateinantį trečiadienį bus teikiamas tvirtinti miesto tarybai. Nepriklausomos frakcijos seniūnas Gintaras Kazakas sutiko atsiimti savo siūlymą, kuriuo siekė kone perpus atliekų vežėjams sumažinti Kazokiškių sąvartyno vartų mokestį – nuo 55 iki 30 litų.

Kainą sumažinti leidžia nauja juridinių asmenų apmokestinimo tvarka. Anksčiau kavinių, parduotuvių, biurų ir kitų daugiabučiuose namuose įsikūrusių įstaigų vadovai vengdavo mokėti už atliekų išvežimą. Dauguma jų tyčia nesudarydavo sutarčių su atliekų vežėjais, o šiukšles mesdavo į bendrus daugiabučių namų konteinerius. Pasekmė – už jų atliekas buvo priversti mokėti gyventojai.

„Apmokestinsime komercinius, juridinius asmenis, garažus ir sodo bendrijas, kurie šiuo metu meta šiukšles į kolektyvinius konteinerius. Jiems nustatytas mokestis nuo 15 ct iki 42 ct nuo bendrovės užimamo vieno kv. metrų“, - tikino G.Kazakas.

Šią tvarką parengęs R.Žemaitaitis aiškina, kad kito kelio priversti bendroves susimokėti už atliekų išvežimą nėra. O palikti galioti senąją – būtų nusikaltimas prieš gyventojus.

Atliekų išvežimas turėtų pigti ir tiems daugiabučių namų gyventojams, kurie naudojasi šachtiniais konteineriais. Jiems atliekų vežėjai dabar pateikia iki 50 proc didesnes sąskaitas. Politikai sutinka, kad šių konteinerių aptarnavimas gyventojams turėtų kainuoti brangiau, tačiau ne 50 proc., o 30 proc.

Šis tarifas taip pat turėtų būti patvirtintas kitą trečiadienį vyksiančiame tarybos posėdyje.

Plačiau apie tai skaitykite rytojaus dienraštyje „Vilniaus diena“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių