Quantcast

Vilniuje - tarptautinis kultūros kongresas

Kovo 18-20 dienomis Vilniuje - Tarptautinis kultūros kongresas „Vidurio Europos įtaka Europos kultūrinei tapatybei”.

Kongreso metu vyks trys konferencijos: „Europos iššūkiai XXI amžiuje” miesto Rotušėje (kovo 18 d.), „Vidurio Europa šiuolaikinių visuomeninių kultūrinių iššūkių akivaizdoje” – politologinė perspektyva, Mykolo Riomerio universitete (kovo 19-20 d.), „Vidurio Europa šiuolaikinių visuomeninių kultūrinių iššūkių akivaizdoje” – sociologinė perspektyva, Vilniaus pedagoginiame universitete (kovo 19-20 d.).

Kongresu siekiama diagnozuoti šiuolaikinius plačiai suvokiamos kultūros tikslus ir apmąstyti galimybes bei sąlygas Vidurio Europos indėliui į viso kontinento kultūrinės tapatybės formavimą didinti.

Kongrese dalyvaus žymūs humanitarinių ir visuomeninių mokslų atstovai iš Lietuvos, Lenkijos ir kitų Europos valstybių. Viso – per 30 prelegentų: populiari Lenkijos sociologė prof. dr. hab. J.Staniszkis, prof. dr. A.Jakubaitis iš Vilniaus universiteto, saugumo ekspertas prof. A.Zybertowicz, prof. M.Kirsenko iš Ukrainos diplomatijos akademijos, kun. dr. P. Fotta iš Trnavos universiteto, dr. Mareką Cichockį, Sutarties dėl Konstitucijos Europai ir ES reformos specialistą. Be mokslininkų, konferencijoje pasisakys ir žinomi publicistai ir žurnalistai: B.Wildstein, P.Morkus, L.Barščeuski, o taip pat svarbiausio Lenkijos dienraščio „Rzeczpospolita” vyriausiasis redaktorius P.Lisicki.

Vilniaus pedagoginiame universitete vyks konferencijos didžiausioms šiuolaikinės Europos grėsmėms ir socialinėms problemoms – skurdui, bedarbystei, ekonominės migracijos pasekmėms, visuomenės patologijoms, tokioms kaip alkoholizmas, narkomanija ir nusikalstamumas.

Kultūros kongresą globoja Lietuvos ir Lenkijos Prezidentai Valdas Adamkus ir Lechas Kaczyńskis.

Pirmoji Tarptautinio kultūros kongreso dalis įvyko vasarį Vilniaus universitete. Ji buvo skirta Vidurio Europos vaidmeniui ir vietai viso kontinento istorijoje apibrėžti.


Šiame straipsnyje: kultūros kongresasVPU

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių