Quantcast

Vilniuje tarptautinėse mokyklose mokosi per 1400 moksleivių

  • Teksto dydis:

Daugiakultūris Vilnius gali pasidžiaugti - tarptautinėse sostinės mokyklose šiais mokslo metais mokosi keliais šimtais daugiau moksleivių. Daugiau nei 1400 vaikų mokomi anglų, prancūzų, kinų, hebrajų, lietuvių ir kitomis kalbomis. Daugelyje tarptautinių mokyklų veikia ir ikimokyklinės grupės.

Unikali galimybė mokytis su bendraamžiais iš įvairių pasaulio šalių, kultūriniai mainai, tarptautinės ugdymo programos ir sertifikatai traukia ne tik į Vilnių iš užsienio atvykusius, bet ir nuolat sostinėje gyvenančių šeimų vaikus.  Augant mokyklos bendruomenei, plečiasi Tarptautinė Amerikos mokykla – kitąmet ji turės naują priestatą, sporto sales ir aikštynus. Anglų kalba šioje mokykloje ugdomi 240 moksleivių ir ikimokyklinukų iš 24 šalių – Pietų Korėjos, JAV, Čekijos, Estijos, Indijos ir kt.

Vos prieš mėnesį Vilniaus Mikalojaus Daukšos vidurinėje mokykloje atidarytoje pirmojoje Lietuvoje Vilniaus universiteto Konfucijaus klasėje kinų kalbos mokytis pradėjo per 100 moksleivių ir šis skaičius kasdien auga.

VšĮ „Vilniaus tarptautinėje mokykloje anglų kalba mokosi 315 moksleivių ir darželinukų iš 40-ies pasaulio šalių. 

311 moksleivių, daugiausiai Lietuvos piliečių, hebrajų kalbos, žydų kultūros ir tradicijų mokosi Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijoje.

Vilniaus prancūzų vidurinėje mokykloje prancūzų kalba ugdomi 286 ikimokyklinukai ir mokiniai iš 7 pasaulio šalių.

Naujos klasės duris atvėrė ir „Vilnius International Meridian School” (VIMS), kurioje šiuo metu mokosi apie 170 moksleivių, daugiausiai - iš lietuvių bei mišrių šeimų.

Iš 151 Vilniaus bendrojo ugdymo įstaigos mokymo procesą užsienio kalbomis organizuoja apie 2% tarptautinių sostinės mokyklų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių