Quantcast

Vilniuje – taikos eitynės palaikyti Ukrainą ir Rusijos demokratus

Vilniuje Tarptautinės taikos dienos proga surengtos eitynės, kuriomis pareikšta parama ir už laisvę kovojančiai ukrainiečių tautai, ir Rusijos demokratams, protestuojantiems prieš savo valdžios karinę intervenciją į Ukrainą.

Eitynėse dalyvavę Lietuvos rusai sako atėję visiems žmonėms pasakyti, kad jie nenori būti kartu su agresoriais ir Vladimiru Putinu, ir kad jų tėvynė Rusija – visai kitokia.

Solidarumo eitynės pavadintos „Už jūsų ir mūsų laisvę“ prasidėjo sostinės Simono Daukanto aikštėje, kurioje įsikūrusi prezidentūra.

Lietuvos rusai, kai kurie buvę maskviečiai, sako čia atėję, nes šiuo metu negali būti su savo draugais, dabar žygiuojančiais Maskvoje.

„Mes nenorim būti kartu su agresoriais, ir mano intencija būtų tokia: aš noriu, kad mane visi žmonės – lietuviai, rusai, ukrainiečiai – atskirtų nuo Putino, nuo šito putinizmo, nuo dabartinės Rusijos. Ir mes norim pasakyti, kad mūsų tėvynė visai kitokia“, – sako lietuvių literatūros vertėjas į rusų kalbą Georgij Jefremov.

„Kadangi visą laiką tokius duomenis duoda, kad 83 proc. už Putiną, tuo maršu, kuris šiandien Maskvoje, norima parodyti, kad čia neteisingi duomenys“, – sako Tamara Jefremova, lietuvių literatūros vertėja į rusų kalbą.

Kiti Lietuvos rusai, taip pat aštriai kritikuojantys Putiną, sako, kad Rusijos skelbiamos apklausos apie milžinišką jo palaikymą, deja, gali rodyti tiesą.

„Gali būti ir tiesa. Nes aš, pavyzdžiui, jau susipykau su daugeliu savo draugų, kuriuos pažįstu 20–30 metų, ir mūsų požiūris visiškai išsiskyrė. Ir net su giminėmis. Turiu sūnėną Maskvoje, kuriam uždraudžiau kalbėti šia tema, pasakęs, kad man liko mažai giminių ir kad nenoriu prarasti dar vieno“, – sako eitynių dalyvis.

Mitingo dalyvis sako, kad, jo manymu, Rusiją pakeitė per Rusijos televizijas skleidžiama propaganda.

Solidarumo eitynėse, kurios pasibaigė prie Ukrainos ambasados, policijos teigimu, dalyvavo mažiau nei šimtas žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cirkas vyksta

cirkas vyksta portretas
Čia konservatorių debilų eisena.......koks bukumas.

tam RUSAS

tam RUSAS portretas
o ruskiams reikia kištis? Atsakymas, tik demokratinės rusų jėgos sustabdys paranoiką putiną ir jo putinoidus rusijoje ir kitose šalyse. Tad mes už demokratines rusų jėgas, tik tokių dar nėra pakankamai, kad nuverstų šitą išsigimėlį putiną-teroristą.

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Pramokęs lietuviškai RUSAS loja ant Rusijos antikarinio mitingo dalyvių rusų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių