Quantcast

Vilniuje susirinkę mokytojai nusprendė: streikas bus

Sostinėje susirinkę Lietuvos švietimo profesinės sąjungos atstovai nusprendė, kad vasario 21 d. vyks įspėjamasis dviejų valandų streikas.

Jeigu įspėjamoji protesto akcija rezultatų neduos, mokytojai imsis griežtesnių veiksmų ir ilgins streiko laiką. Apie tai portalui diena.lt pranešė Lietuvos LŠPS atstovė Inga Puiša.

„Žinoma, jeigu nebus efekto mokytojai imsis ryžtingesnių priemonių“, - teigė I.Puiša.

Streiką mokytojai ruošiasi skelbti, nes mano, kad dabar švietimo srityje egzistuojanti tvarka yra nukreipta prieš mažas mokyklas, kurių daugiausia yra provincijoje. Didžiausia blogybe, anot pedagogų yra egzistuojanti mokinio krepšelio skyrimo metodika. „Šiandieninė tvarka verčia stambinti dideles mokyklas ir didinti klases. Mažos mokyklos tuo pačiu  nyksta“, - teigė LŠPS pirmininkas Andrius Jurgelevičius.

Mokytojai taip pat reikalauja nustatyti minimalų 18 kontaktinių valandų darbo krūvį per savaitę.

Po šiais reikalavimais su pritarimu pradėti įspėjamąjį streiką yra pasirašę per 15 tūkst. mokytojų iš visos Lietuvos. Iš viso Lietuvoje skaičiuojama 37 tūkstančiai mokytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Opa

Opa portretas
Ir dar sakote jaunesniems darbo nėra, štai prašom.

mama

mama portretas
Mokyklose ir darzeliuose truksta jaunu mokytoju

as

as portretas
galetu visus streikuojancius atleisti is darbo. Ju vietoje atsirastu kiti. Juk pilna jaunu mokytu zmoniu, kurie baige mokslus neturi darbo
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių