Quantcast

Vilniuje startuoja 27-asis tarptautinis Baltijos kelio bėgimas

  • Teksto dydis:

Penktadienio rytą iš sostinės Katedros aikštės 32 bėgikai iš trijų Baltijos šalių pradės daugiau kaip 600 km Baltijos kelio bėgimą.

1989 metų rugpjūčio 23-iąją Baltijos kelyje Lietuvos, Latvijos ir Estijos sostines Vilnių, Rygą ir Taliną jungusiuose automagistralėse išsirikiavo apie 2,5 milijono Baltijos šalių gyventojų.

Šių metų Baltijos kelio bėgimo dalyvis Stanislovas Buchaveckas apgailestauja, kad ir šiemet, kaip ir pernai, tarp bėgikų nebus nė vieno Estijos atstovo. Esto vietą užims Lenkijos lietuvis iš Punsko Edvinas Krakauskas.

Tarp 27-ojo Baltijos kelio bėgimo dalyvių yra nemažai šio renginio veteranų. Bronius Povilas Saulis praleido tik vieną Baltijos kelio bėgimą ir bėgs jau 26 kartą. Pasvaliečiui Zenonui Balčiauskui tai bus 19 Baltijos kelias, latviui Arniui Vermels - 18, Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos prezidentui ir šių metų bėgimo organizatoriui Vidmantui Dobrovolskui - 17, latviui Janiui Marčinkui - 14, lietuviui Juozui Baliūnui - 11. Dar keturi šiemetinio bėgimo dalyviai turi jau devynių tokių bėgimų patirtį.

Tarp 32 bėgikų - penkios moterys. Trys latvės ir dvi lietuvės. Latviai į Vilnių atvyko šešiese. Tad šiemet punskiečio E. Krakausko ryžto dėka Baltijos kelyje bus atstovaujama Lietuvai, Latvijai ir Lenkijai.

Lietuvoje bėgikai tradiciškai bus laukiami greitkelyje prie Vilniaus rajono ribos, paskui - prie Širvintų rajono ribos. Jie bus pasitikti pribėgę Panevėžio rajono ribą, prie Pasvalio rajono ribos Pumpėnų savivaldybėje. Penktadienio vakarą bėgikai pasieks Pasvalį ir čia nakvos.

Antroji nakvynė numatyta Latvijos Salacgrivos mietelyje. Sekmadienį bėgikai ties Ainaži kirs Latvijos-Estijos sieną ir per Piarnu miestą pasieks Estijos sostinę Taliną. Istorinio bėgimo finišas-Estijos parlamento kieme.


Šiame straipsnyje: Baltijos keliasbėgimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių