Quantcast

Vilniuje startavo dalijimosi elektromobiliais paslauga

  • Teksto dydis:

Vilniečiai pirmieji Lietuvoje jau gali naudotis Vakarų šalyse vis labiau populiarėjančia dalijimosi elektromobiliais paslauga „Spark“, kuri teikiama tik elektra varomais automobiliais.

Pasak „Spark“ valdančios bendrovės „Ride Share“ vadovo Nerijaus Dagilio, naujoji paslauga ne tik padės gyventojams ir įmonėms sumažinti transporto ir parkavimo išlaidas, išvengti nuosavo automobilio rūpesčių, bet ir mažins aplinkos užterštumą.

„Atsižvelgdami į ekologines problemas, žmonės vis dažniau renkasi elektromobilius. Tikime, kad ilgainiui jie taps neatsiejama modernaus miesto dalimi“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė N. Dagilis.

„Spark“ tinklą Vilniuje šiuo metu sudaro 22 „Volkswagen e-up!” elektromobiliai ir 24 elektromobilių įkrovimo vietos, skirtos „Spark” naudotojams. Pasak N. Dagilio, iki metų pabaigos planuojama elektromobilių skaičių padidinti iki 50 bei padvigubinti įkrovimo stotelių skaičių.

Vilniuje elektromobiliais leidžiama važiuoti autobusams skirtomis juostomis. Taip pat šie ekologiški automobiliai yra atleisti nuo mokesčio už stovėjimą rinkliavos.

Pasak Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus, didėjanti konkurencija dalijimosi automobiliais srityje liudija apie šios vis labiau populiarėjančios paslaugos reikalingumą.

„Vilnius sparčiai žengia į priekį, įsileisdamas vis daugiau naujovių į savo gyvenimą. Savivaldybė, atverdama duris naujiems verslams ir greitai derindama sprendimus, dar kartą pateisina draugiško verslui miesto vardą“, - sakė R. Šimašius. 

Norintiems pasinaudoti naująja paslauga, reikia atsisiųsti „Spark“ programėlę išmaniesiems telefonams ir užsiregistruoti. Kelionės kaina priklauso nuo to, kiek minučių naudojamasi elektromobiliu – pirmosios 15 minučių kainuoja 3 eurus, o kiekviena papildoma minutė – po 20 centų. Elektromobilio nuoma parai siekia 49 eurus, o savaitgaliais ir švenčių dienomis – 39 eurus.

Pasak „Moller Auto Savanoriai“ „Volkswagen” centro generalinio direktoriaus Lino Vytauto Karlavičiaus, „Volkswagen e-up!” elektromobiliai pritaikyti visaverčiam miestiečio gyvenimui.

„Šie elektromobiliai neteršia aplinkos ir nekelia triukšmo. Vienu įkrovimu jie gali nuvažiuoti iki 160 kilometrų, o iki 100 km/val. greičio įsibėgėja per 12,4 sekundės“, - sakė L. Karlavičius.

Šiuo metu „Spark” elektromobilių įkrovimo stotelės įrengtos prie prekybos centrų „Rimi Savanoriai“, „Rimi Domus Pro“, „IKI Mindaugas“, viešbučio „Crowne Plaza“, verslo centrų K29 ir „Vertas”, šalia oro uosto esančios stovėjimo aišktelės „ADC Parking“. Ateityje stoteles ketinama įrengti kitose strateginėse Vilniaus vietose bei gyvenamuosiuose rajonuose.

Į tinklo kūrimą „Ride Share“ jau yra investavusi beveik 1 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentaras

Komentaras portretas
Skaitau ir nesuprantu, kuom Spark yra pigiau ar geriau už CityBee?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių