Quantcast

Vilniuje skambės amerikietiškas Brodvėjaus miuziklas

Miuziklo žanrą ėmęsis atgaivinti „Elfų teatras“ kviečia į amerikietišką Brodvėjaus miuziklą. Tris vakarus scenoje pasirodys jauni, tačiau talentingi aktoriai – Justinas Lapatinskas, Vaidas Baumila ir kiti.

Miuziklas bus rodomas “Elfų teatro” (Konstitucijos pr.23B) scenoje. Gruodžio 26 d. 16 val., o gruodžio 27 ir 28 d. 18 val. brodvėjiškame Douglas J. Cohen miuzikle pagal William Goldman “No Way To Treat A Lady“ arba „Mirtinas Bučinys“ skambės dainos anglų kalba.

Lietuvos scenoje Brodvėjaus miuziklas

Pirmą kartą Rytų Europoje ir Lietuvoje pastatytas originalus amerikietiškas Brodvėjaus miuziklas, kurį režisavo profesionalus miuziklų režisierius iš JAV – John Staniunas. Brodvėjuje, to paties režisieriaus pastatytas miuziklas sulaukė stulbinančio pasisekimo.

Lietuvoje miuziklas pastatytas anglų kalba, tačiau tai nesutrukdė Lietuvos publikai juo pasidžiaugti ir įvertinti.

Premjeros metu, kuri įvyko šių metų lapkričio 20 d. „Mirtinas bučinys“ sulaukė triukšmingų ovacijų bei šūksnių – „bravo“.

Puiki vaidyba, interpretacija, nepakartojamas Brodvėjiškos dvasios perteikimas, nuostabi gyvai atliekama muzika žiūrovą nukelia į miuziklo pradininkę – Ameriką.

Miuzikle vaidmenis atlieka jauni, tačiau labai talentingi miuziklo aktoriai: Justinas Lapatinskas, Vaidas Baumila, Ingrida Žiliūtė, Žaneta Jablonskytė - Gudaitienė.

„Mirtinas bučinys“ miuziklo aktorių gyvenime

Dainininkas Justinas Lapatinskas nuoširdžiai dėkoja likimui už suteiktą proga atlikti vieną iš vaidmenų amerikietiškame miuzikle originalo kalba.

„Miuziklas atnešė vien teigiamų emocijų, tai darbas su senais draugais, profesionaliu režisieriumi iš Amerikos, naujos žinios ir pamokos. Mes drauge padarėme, kaip iš pradžių atrodė neįmanomą dalyką, juk miuziklas anglų kalba, todėl reikėjo greitakalbe ne tik kalbėti, bet ir dainuoti, ir šokti vienu metu“, – nuoširdžiai ir neslėpdamas džiaugsmo pasakojo J. Lapatinskas.

Šiuo metu Justas ruošiasi dar vienam išbandymui TV3 projekte – chorų karai. Jis vadovaus Dzūkijos chorui.

Dainininkė, miuziklo aktorė Ingrida Žiliūtė, nuostabaus balso savininkė, miuziklą „Mirtinas bučinys“ vertina kaip gyvenimo dovaną.

„Be abejonės, ruošiantis premjerai buvo sudėtinga ir kartu smagu, tai ką patyrėme būdami drauge ir kokio rezultato pasiekėme – verta visų pastangų ir sunkaus darbo. John‘as nuostabus žmogus ir režisierius, darbas kartu mums visiems suteikė nepaprastai daug. Tai žmogus iš didžiosios raidės. Aš nepaprastai laiminga gyvenimo suteikta galimybe“, – kupina pakylėjimo pasakojo I. Žiliūtė.

Ingrida neseniai grįžo iš Muzikos akademijos Londone, kurią baigė žinomas Jungtinės Karalystės pop muzikantas ir kompozitorius. Sir. Elton John. Muzikos akademijoje, lietuvių kalba, Ingrida atliko kūrinį iš R. Rodgers Amerikiečių miuziklo „Muzikos garsai“.

Startas miuziklo aktoriaus karjeroje

Dainininkas Vaidas Baumila, šiuo metu kremtantis mokslus Gilfordo Karališkoje Muzikos Akademijoje, nepailstantis ir turintis charizmą žmogus. Įdomu tai, kad iš pradžių Vaidui buvo pasiūlytas naivaus nevykėlio detektyvo vaidmuo. Šio vaidmens norėjo ir pats Vaidas, tačiau jei tikėti likimu, tai gyvenimas jam jau buvo paruošęs tikrai vertą jo talento vaidmenį.

Vienas ir vienišas, nuostabus ir pabaisa, gyvas ir miręs – būtent šitas savybes tobulai perteikia žudiko Christopher Gill vaidmenį atliekantis, aktorius V. Baumila.

„Aš vertinu ir branginu kiekvieną akimirką praleistą teatre su draugais bei režisieriumi. Tai tvirtas žingsnis į priekį“, – kiek susimastęs sakė Vaidas.

Elfų teatre pastatytas miuziklas „Mirtinas bučinys“ Vaido gyvenime suvaidino svarbų vaidmenį. Šiuo metu V. Baumila yra pakviestas dainuoti miuzikle „Tadas Blinda“.

Teatro aktoriai miuziklo pasaulyje

Žana Jablonskytė Gudaitienė – talentinga ir profesionali Elfų teatro aktorė. Žana meistriškai suvaidino miuzikle ne vieną vaidmenį. Jos personažai stiprūs, emocionalūs, komiški. Žiūrovas ją myli. Tai Talentinga aktorė, kuri sutiko vaidinti miuzikle jau besilaukdama antro vaikelio.

„Viskas yra įmanoma – svarbu tikėti tuo ką darai“, – atsakydama šypteli Žana.

Šiuo metu Žana toliau tęsia teatro aktorės karjerą, ji tiki tuo ką daro, o žiūrovas patiki ja.

Visi aktoriai toliau dirba, mokosi, skuba, bėga, tačiau kiekvienas pažymėjo, jog šis miuziklas išliks ilgam, tai lyg oro gurkšnis, kurio įkvėpti jie norės dar ne vieną kartą.


Šiame straipsnyje: miuziklasmirtinas bučinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių