Quantcast

Vilniuje šildymo sezonas baigiamas trečiadienį (papildyta)

Nuo savaitgalio smarkiai atšilus orams, o sinoptikams šią savaitę prognozuojant dar šiltesnius orus, Vilniaus valdžia skelbia šildymo sezono pabaigą.

„Nuo trečiadienio šildymo sezonas pasibaigia oficialiai, balandžio 8-9 dienomis jis turi būti atjungtas administraciniuose, gyvenamuosiuose namuose, sveikatos, ugdymo įstaigose“, - portalui patvirtino Savivaldybės energetikos ir statinių skyriaus vedėjas Kęstutis Karosas.

Nors šildymo sezonas paprastai baigiamas, kai vidutinė temperatūra tris dienas yra aukštesnė nei 10 laipsnių šilumos, šiemet tokių sąlygų nelaukiame. „Tačiau taip elgiamės tikrai ne pirmą kartą. Atsižvelgiame į sinoptikų prognozes. Pagal juos, temperatūra penktadienį šeštadienį labai pakils. Šildymo atjungimui vis tiek reikia laiko, o kaip tik bus trys nedarbo dienos. Netikslinga šildyti tomis dienomis, kai jau tikrai bus labai šilta“, - sakė K.Karosas.

Kaip ir kasmet atšilus orams, Savivaldybę jau atakuoja prašančių išjungti šildymą skambučiai. Per dieną dėl to vidutiniškai paskambina 70-80 žmonių.


Spalio pabaigoje prasidėjęs brangiausias šildymo sezonas sukėlė galvos skausmą ne tik vartotojams, valdžios atstovams, bet ir Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės nariams.

Šie kovo 12 pasiūlė keisti šilumos kainų skaičiavimo metodiką, dėl kurios šilumos kainos turėtų mažėti. Apie galimą kainų šilumos kainų mažėjimą užsimenama ir Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių