Quantcast

Vilniuje šeštadienį dėl gėjų eitynių bus ribojamas eismas

  • Teksto dydis:

Dėl Vilniuje šeštadienį vyksiančių gėjų eitynių bus ribojamas transporto ir pėsčiųjų eismas sostinės centre.

Siekiant sklandžios eitynių eigos, šeštadienį Lukiškių aikštės prieigose nuo ankstaus ryto bus įrengiamos ir iki 11 val. pastatytos tvoros. Tvoros bus išvežtos tuojau po eitynių pabaigos, trečiadienį pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Šeštadienį nuo 6 iki 16.00 val. bus draudžiama statyti transporto priemones Vasario 16-osios gatvės atkarpoje nuo Goštauto gatvės iki Gedimino prospekto.

Bus pastatyti laikini draudžiamieji ir informaciniai kelio ženklai ties įvažiavimu į Lukiškių gatvę iš J.Tumo-Vaižganto gatvės, taip pat ties įvažiavimu į Šermukšnių gatvę iš A.Jakšto gatvės, ties įvažiavimu į Gedimino prospektą iš V.Kudirkos gatvės.

Policija siūlo gyventojams atsižvelgti į laikinus pėsčiųjų ir transporto eismo apribojimus.

Eitynės "Už lygybę" vyks nuo 13 iki 16 val. Gedimino prospekte. Organizatoriai planuoja, kad eitynėse dalyvaus apie 800 dalyvių.

Vilniaus savivaldybė trečiadienį išdavė leidimą seksualinių mažumų eitynes šeštadienį rengti Gedimino prospekte.

Savivaldybė anksčiau buvo atsisakiusi duoti leidimą eitynėms Gedimino prospekte, tačiau Vilniaus apygardos administracinis teismas įpareigojo sostinės savivaldybę tai padaryti. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas antradienį atmetė savivaldybės skundą dėl tokio apygardos teismo sprendimo.

Savivaldybės skundą atmetęs teismas nurodė, kad Vilniaus apygardos administracinis teismas pagrįstai konstatavo, jog vykstant eitynėms organizatorių pasirinktame Gedimino prospekte "bus užtikrinta tinkama asmens teisių ir visuomenės interesų pusiausvyra".

"Demokratija nereiškia paprasčiausio daugumos požiūrio viešpatavimo. Garantuodama demokratinį pliuralizmą, valstybė turi pozityvias pareigas užtikrinti veiksmingą naudojimąsi taikių susirinkimų teise taip pat ir asmenims, turintiems nepopuliarias pažiūras ar priklausantiems mažumoms", - rašoma teismo pranešime.

Vilniaus valdžia anksčiau siūlė eitynių organizatoriams nuošaliau esančią Upės gatvę, bet šie siekė eitynių pagrindine sostinės gatve.

Organizatoriai teigia, kad eitynės, kurios rengiamos daugelyje Vakarų šalių, svarbios siekiant atkreipti dėmesį į seksualinių mažumų diskriminavimą ir paskatinti lygybę. Jų priešininkai Lietuvoje tai vadina "homoseksualizmo propaganda".

Pirmosios seksualinių mažumų eitynės Lietuvoje įvyko 2010 metais. Eitynėse Upės gatvėje tuomet dalyvavo keli šimtai žmonių, o griežtai saugomoje teritorijoje juos pasitiko apie tūkstantis protestuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onte73

onte73 portretas
gejus lauk is lietuvos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių