Quantcast

Vilniuje šeštadienį bus paskelbti daugiausiai skaitantys vaikai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Vilniuje vyks Knygų medžių šventė, kurios metu bus paskelbti ir apdovanoti daugiausiai skaitantys Lietuvos vaikai. Vasarą knygas skaitę ir ant Knygų medžių plakatų lapelius su jų pavadinimais klijavę vaikai bus pakviesti į specialią LRT televizijos laidą „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“, kurios metu turės galimybę laimėti kelionę į Hario Poterio pramogų parką Londone.

„Šią vasarą Knygų medžius augino ir knygas skaitė kas septintas Lietuvos vaikas. Labai džiaugiamės šiuo rezultatu ir nekantraujame išsiaiškinti, kurie vaikai perskaitė daugiausiai knygų. Šį šeštadienį vyksiančioje šventėje ir paskelbsime tuos uoliausius skaitytojus, tad kviečiame visus vaikus, auginusius Knygų medžius, į ją atvykti“, – teigia Agnė Dvarionienė, „Alma littera“ viešųjų ryšių projektų vadovė.

Į renginį susirinkusius vaikus linksmins aktorių trupė „Teatriukas“. Šventės dalyvių taip pat lauks įvairūs konkursai, dovanėlės ir Lietuvos vaikų užaugintų Knygų medžių alėja, rašoma „Alma littera” pranešime spaudai.

Knygų medžiai – specialūs plakatai su pavaizduotu simboliniu knygų medžiu – šiemet jau antrus metus iš eilės buvo nemokamai dalijami miesto bibliotekose ir knygynuose „Pegasas“. Iš viso per vasarą vaikams išdalinta beveik 80 tūkst. plakatų. Atėjus rudeniui, vaikai buvo kviečiami sužaliavusius Knygų medžius grąžinti į knygynus, kur buvo skaičiuojami lapeliai su perskaitytų knygų pavadinimais ir renkami uoliausi skaitytojai.

Finalinio renginio metu išrinkti dvylika daugiausiai knygų perskaičiusių vaikų bus pakviesti į specialiai projektui „Augu skaitydamas“ skirtą LRT televizijos laidą „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“, kuri bus rodoma lapkričio mėn. Čia jie, atsakinėdami į klausimus, susijusius su knygomis, varžysis dėl uoliausio Lietuvos skaitytojo titulo ir kelionės į Hario Poterio pramogų parką Londone dviem asmenims.

Projektas „Augu skaitydamas” – tai įmonių grupės „Alma littera” iniciatyva, kuria siekiama įgyvendinti viziją „Lietuva – daugiausiai skaitanti šalis Europoje“. Projekto tikslas – padėti tėvams formuoti vaikų skaitymo įpročius, ugdyti skaitymo įgūdžius bei paversti skaitymą mėgstamu užsiėmimu ir tokiu būdu užtikrinti geresnę jų ateitį.


Šiame straipsnyje: knygų skaitymasknygaknygos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių