Quantcast

Vilniuje ruošiamasi įrengti naują prieglaudą gyvūnams

Vilniuje planuojama įrengti naują prieglaudą gyvūnams.

Pasak sostinės savivaldybės administracijos direktorės, patalpos beglobiams gyvūnams globoti bus įrengtos sklype netoli „Maxima bazės“.

„Šiemet savivaldybė jau gavo Nacionalinė žemės tarnybos (NŽT) informaciją dėl sklypo šiam tikslui. (...) Tai 1,6 hektaro žemės sklypas, kuriame galima steigti savivaldybės beglobių gyvūnų namus, jis yra greta automagistralės Vilnius-Kaunas, netoli projektuojamos stambiagabaričių atliekų surinkimo aikštelės ir prekybos centro „Maxima bazė“, Vilniaus miesto pietvakarinėje dalyje“, – BNS sakė Vilniaus savivaldybės administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė.

Pasak jos, kol kas klausimo savivaldybės taryba nesvarstė, šiuo metu atliekami galutiniai paskaičiavimai ir vertinimai dėl investicijų poreikio, finansavimo šaltinių, projekto dydžio.

Skaičiuojama, kad naują prieglaudą pastatyti, įrengti ir sutvarkyti jos teritoriją kainuos apie 810 tūkst. eurų. Tiksli statybos kaina bus nustatyta parengus statinių projektinius pasiūlymus ir patvirtinus statinių techninį projektą.

Kol kas taip pat nėra nuspręsta, ar statybas finansuos beglobiais gyvūnais sostinėje besirūpinanti savivaldybės bendrovė „Grinda“, ar savivaldybė savo lėšomis.

Pasak administracijos direktorės, bendras gyvūnų globos namų plotas, atsižvelgiant į ES reikalavimus, turėtų būti iki 900 kvadratinių metrų. Čia bus įrengtos gyvūnų karantinavimo patalpos, patalpos gyvūnams po karantinavimo, patalpos, reikalingos benamių gyvūnų sterilizacijai ir būtinajai globai.

Šiuo metu Vilniaus gyvūnų globos namai yra įsikūrę L.Giros gatvėje. „Grinda“ yra paskelbusi šių pastatų vertinimo paslaugų konkursą – rengiamasi juos ateityje parduoti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių