Quantcast

Vilniuje praūžė „Velomaratonas 2013“

Vilniuje praūžė ketvirtą kartą surengtas dviračių sporto entuziastus vienijantis renginys „Velomaratonas 2013“.

Aktyviausią „Velomaratono“ komandą apdovanojo renginio globėja Prezidentė Dalia Grybauskaitė. „Aktyviausios komandos“ marškinėliai atiteko Jonavos bendruomenės komandai, sutelkusiai gausų būrį dalyvių.

„Tūkstančiai dviračių mėgėjų, išriedėjusių į gatves, rodo, kad Lietuvoje turime daug aktyvių ir norinčių judėti į priekį žmonių. Džiaugiuosi, kad čia važiuoja visi - bendruomenės, šeimos, bičiuliai ir kolegos. Esate pavyzdys, kad gerai nuotaikai, fizinei savijautai ir bendruomeniškumui nereikia ypatingų pastangų. Permainos prasideda nuo mažų dalykų - reikia tik dviračio ir noro kartu siekti tikslo“, - sakė šalies vadovė.

Savo jėgas mindami pedalus išbandė trijų kategorijų dviratininkai: vaikai, mėgėjai ir sportininkai. Dešimtą valandą ryto startavę vaikai važiavo 2,4 km ilgio trasą.

Po šių varžybų apdovanota jauniausia maratono dalyvė – 2012 m. sausio 24 dieną gimusi ir šventėje triratuką mynusi mergaitė. Jai atiteko dviratis.

Pusę dvyliktos starto liniją kirto net 6 tūkst. mėgėjų. Jie galėjo rinktis 10, 20 arba 30 km distanciją. Dviratininkai buvo raginami važiuoti lėtai ir, kiek įmanoma, laikytis saugaus atstumo nuo tūkstančių kitų dalyvių, kad būtų išvengta traumų.

14 val. startavę sportininkai mynė 50 arba 100 km distanciją. 100 km trasoje greičiausias buvo Vytautas Kaupas (26:44,0), moterų 50 km trasoje pirma atvažiavo Tatjana Kaliakina (17:36,0). Vyrų 50 km trasą pirmas įveikė Mantas Balčiūnas (14:03,2), o vyrų „Semi-sport“ 50 km distancijoje pirmas finišavo Donatas Gedrimas (13:05,1).

Ryte dviračių maratono pradžios nekantriai laukę mėgėjai sakė šventėje dalyvaujantys tiek dėl pramogos, tiek dėl sporto.

„Smagu tokie masiniai renginiai. Be to, atsivedame ir vaikus, gal nuo mažų dienų skatinami sportuoti netingės tai daryti ir vėliau“, - sakė su šeima į „Velomaratoną“ atvykęs vilnietis Rokas.

„Sekmadieniais dažnai čiumpu dviratį ir išvažiuoju į miestą. Tai kodėl gi nesudalyvauti tokioje šventėje?“ – šypsojosi sostinės gyventoja Ieva.

Iš viso „Velomaratone“ dalyvavo maždaug 8 tūkst. dviratininkų. Šventėje užsiregistravo apie 700 komandų - dvigubai daugiau nei praėjusias metais. Renginio organizatoriaus lenktynininko,

Nacionalinio automobilių klubo direktoriaus Benedikto Vanago teigimu, tokie skaičiai džiugina, o renginys lūkesčius pateisino su kaupu.

„Aš manau, kad tai yra labai daug. Per 4 metus masinio sporto renginio sampratą padidinome 10 kartų. Prieš ketverius metus didžiausias bet koks sporto renginys sutraukdavo apie 800 dalyvių. Mes tuo džiaugiamės, bet nesustosim. „Velomaratonas“ visą laiką pateisina lūkesčius, nes tai yra be galo didelis renginys, labai malonu matyti, kai toks kiekis žmonių čia randa ką veikti, kaip praleisti laiką, ir juos vienija bendras dalykas – dviratis ir gera nuotaika“, -  džiaugėsi B.Vanagas.

Į „Velomaratoną“ suvažiavo ne tik sporto entuziastai iš visos Lietuvos, bet ir svečiai iš kitų šalių. B.Vanago teigimu, įvairiose kategorijose dviračius mynė 24 tautybių žmonės.
„Pagrindinis tikslas yra tautai padovanoti gražų renginį, sukurti bendruomeniškumą. Nes maratono pagrindinės keturios vertybės yra šeima, sveikas gyvenimo būdas, ekologija ir eismo saugumas“, - pasakojo šventės organizatorius.

Dešimttūkstantinę dviratininkų, jų šeimų narių ir žiūrovų minią renginio vietoje talpino „Velomaratono miestelis“. Čia vyko tiek į dalyvius, tiek į žiūrovus orientuota programa: loterijos, žaidimai, veikė dviračių dizaino dirbtuvės. Čia apsilankę dviratininkai galėjo nemokamai dekoruoti savo dvirates transporto priemones dekupažo technika, priklijuojamais piešiniais, purškiamais trafaretais, vėliavėlėmis ir kitais aksesuarais.

Organizuota ir edukacinio pobūdžio veikla. Policijos pareigūnai nemokamai žymėjo dviračius, teikta naudinga informacija apie saugumą kelyje, mokyta, kaip suteikti pirmąją pagalbą kelyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių