Quantcast

Vilniuje prasideda trišalė Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos Parlamentinė Asamblėja

  • Teksto dydis:

Vilniuje pirmadienį prasideda trišalė Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos Parlamentinė Asamblėja.

Į Asamblėją atvyks Lenkijos Senato pirmininkas Stanislawas Karczewskis (Stanislavas Karčevskis) ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Andrijus Parubijus. Asamblėjos pabaigoje visų trijų parlamentų vadovai pasirašys baigiamąjį dokumentą – deklaraciją.

Anot Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio, šis dokumentas „atspindės mūsų vieningas pozicijas, ketinimus ir raginimus“.

Lietuva šiemet pirmininkauja Asamblėjai, pernai ji vyko Varšuvoje. Per Asamblėją dirbs trys komitetai: Visuomeninio ir kultūrinio bendradarbiavimo, Ukrainos europinės ir euroatlantinės integracijos bei Prekybos ir ekonomikos plėtros, regioninio ir vietinio bendradarbiavimo.

Planuojama aptarti hibridinių grėsmių, kovos su propaganda, karinio ir energetinio bendradarbiavimo ir kitus klausimus.

Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos Parlamentinė Asamblėja – konsultacinė tarpparlamentinė institucija bendrus interesus atitinkantiems klausimams ir projektams svarstyti.

Asamblėją sudaro po dešimt Lietuvos Seimo, Lenkijos Seimo ir Senato bei Ukrainos Aukščiausiosios Rados narių. Kaip įtvirtinta šios Asamblėjos statute, kiekvienos valstybės nacionalinei delegacijai vadovauja tos valstybės parlamento pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha ... matomai Pranskietis rengia

cha  ... matomai  Pranskietis  rengia portretas
nauja zespospollitos UNIJA ... per pirma UNIJA --lietuva susitrauke kaip sutrauka iki nykstukinio dydzio --per antraja bus likviduota kaip valstybe visiskai.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių