Quantcast

Vilniuje prasideda šildymo sezonas

Vilniaus miesto savivaldybė nuo antradienio, spalio 6 dienos, siūlo ugdymo ir sveikatos priežiūros įstaigoms kreiptis į bendrovę „Vilniaus energija“ dėl šildymo sezono pradžios. 

Šildymo sezonas pradedamas rudenį, kuomet vidutinė paros oro temperatūra siekia ne daugiau +10 laipsnių. Atvėsus orams šildymas įjungiamas ne tik mokykloms, vaikų darželiams ar ligoninėms, bet gyvenamiesiems namams.

Tiesa, pagal Vilniaus miesto savivaldybės įsakymą ugdymo ir sveikatos priežiūros įstaigos gali pagal poreikį pasirinkti šildymo sezono pradžią. „Čia ne liepimas o siūlymas. Jeigu vaikų darželyje labai šalta, mes pranešame, kad nuo rytojaus yra galimybė įstaigoje įjungti šildymą. Tereikia susirinkti įstaigos administracijai ir nuspręsti bei apie sprendimą informuoti paslaugą tiekiančią bendrovę“, - sakė savivaldybės Energetikos ir statinių skyriaus vedėjas Kęstutis Karosas.

Nuo rytojaus ir daugiabučių namų gyventojai gali prašyti įjungti namuose šildymą. Paslaugos pageidaujantiems gyventojams tereikia apie tai informuoti namo bendrijos pirmininką arba administruojančią bendrovę. Šildymas bus įjungtas, jeigu namas atitinka keliamus techninius reikalavimus, jeigu yra pasirašytas parengties žiemai aktas bei gyventojai už šilumą neskolingi paslaugos tiekėjui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių