Quantcast

Vilniuje prasideda japonų kino festivalis

Penktadienį Vilniuje prasideda 9-asis japonų kino festivalis „Japonija toli, Japonija arti“. Iki spalio 22 d. pristatomus filmus siūloma žiūrėti nemokamai.

Iš viso per bus parodyta 12 filmų. Visi norintys pamatyti japonų filmus gali atsispausdinti nemokamą festivalio bilietą internete www.forumcinemas.lt arba pasiimti bilietą kino kasose. Visi filmai bus rodomi kino centre „Forum Cinemas Vingis“.

Festivalio programa:

Spalio 16 d. 18 val. Atidarymo filmas. „Vieną dieną įveiksime“. 2004 m. Režisierius: Izutsu Kuzuyuki. 1968 m., Kyotas, Japonija. Šios istorija apie japonų ir korėjiečių santykius Japonijoje. Apie netikėtai įsižiebusią simpatiją nepaisant etninių skirtumų. Apie muziką, kuri pakerėjo.

Spalio 16 d.  20.30 val. „Tsugumi“ 1990 m. Režisierius: Jun Ichikawa. Tsugumi, gyvenanti mažame pajūrio miestelyje, buvo silpnos sveikatos nuo vaikystės. Vieną vasarą Tsugumi sutinka ir įsimyli Kioiči, dirbantį meno galerijoje tame pačiame miestelyje. Tačiau jų meilė ne kiekvienam įtinka, tad intrigos netrūks.

Spalio 17 d. 19 val. „Nabės meilė“ 1999 m. Režisierius: Yuji Nakae. Šis filmas - apie mažą bendruomenę mažoje Okinavos salelėje, Japonijoje. Veiksmo centre - močiutės Nabbie istorija, bet šiame filme svarbūs ir jauni veikėjai - senutės Nabbie anukė ir jaunas japonas, ką tik atvykęs į salelę.

Spalio 17 d. 21.30 val. „Pusiau išpažintis“ 2004 m. Režisierius: Sasabe Kiyoshi. Buvęs policijos detektyvas Soičiro ateina į policiją ir prisipažįsta savo namuose prieš tris dienas nužudęs žmoną. Tačiau ši pati prašė jo palengvinti ligos keliamas kančias. Tiesa, istorija kur kas painesnė nei vienas nužudymas...

Spalio 18 d. 17 val. „Stiklinis triušis“ 2005 m. Režisierius: Shibuichi Setsuko. Tošiko gyvena su savo šeima centriniame Tokijuje. Jos tėvas ir du broliai vadovauja stiklo gamyklai, kurioje pagamina stiklinį triušį - papuošalą, kurį Tošiko labai brangina. Per 1945-ųjų kovo 10-osios vykusią Tokijo oro bombardavimo ataką mergaitė praranda artimuosius Viskas, kas liko iš jų namų - tik tas stiklinis triušis.

Spalio 18 d. 19.30 val. „Išsikraustymas“ 1993 m. Režisierius: Shinji Aimai. Iš pradžių mokinukei Renko visiškai nerūpėjo jos tėvų spendimas išsiskirti. Leisdama laiką kartu su savo vaikinu Minoru ir klasioke Sally, ji palaipsniui supranta sunkumus, susijusius su skyrybomis.

Spalio 19 d. 19 val. „Pasididžiavimo balsas“ 1999 m. Režisierius: Kazuyuki Idutsu. Kai kurie žmonės juokiasi, kai kurie verkia prieš didingą akimirką, kai pirmą kartą užlipa ant scenos. Populiarus televizijos dainavimo konkursas „Nodo-Jiman“ („Pasididžiavimo Balsas“) atvyksta į miestą! Kaip jis pakeis skirtingų žmonių likimus?

Spalio 19 d. 21.30 val. „Bonkuči - mano namai“ 2003 m. Režisierius: Sakamoto Junji. Suihei saloje - šeimos susitikimas. Vaikai, gimę nuo skirtingų tėvų, presipynę likimai, skirtingi herojų pomėgiai ir būdai uždirbti pragyvenimui nuspalvina istoriją įvairiomis spalvomis. Be to, viskas yra galbūt kitaip nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio...

Spalio 20 d. 19 val.  „Tylos!“ 2001 m. Režisierius: Hashiguchi Ryosuke. Metų laikai ir trijų „kitokių“ žmonių gyvenimas. Trys 30-mečiai ir skirtingos istorijos. Prisipažinęs gėjus, gėjus, kurį įsimylėjusi kolegė ir jis jos nenori įžeisti bei nesaugų seksą pamėgusi Asako. Sunku net įsivaizduoti, kur nuveda jų gyvenimai.

Spalio 20 d. 21.30 val. „Kabantis sodas“ 2005 m. Režisierius: Toyoda Toshiaki. Kyobaši šeima atrodo esanti laiminga, bet iš tikrųjų viskas nėra gerai. Šeimos taisyklė - niekas negali turėti jokių paslapčių, bet kiekvienas jų turi, todėl šeimos padėtis vis blogėja.

Spalio 21 d. 19 val. „Šmėklų baras“ 1994 m. Režisierius: Takayoshi Watanabe. Vieną naktį, kai baro šeimininkas Sotaro prižiūrėjo savo sergančią žmoną Šidzuko, ji paprašė pažadėti, jog jei mirtų, jis niekad vėl nevestų. Vyras pasižada, o žmona numiršta. Sutikęs merginą, kurią pamilsta Sotaro užsitraukia vėlionės rūstybę.

Spalio 21 d. 21.30 val. „Kanarėlė“ 2004 m. Režisierius: Shiota Akihiko. Ivase Koiči ką tik pabėgo iš jaunų nusikaltelių įkalinimo įstaigos. 12-metis berniukas buvo ten įkalintas, nes religinė grupė „Nirvana“, į kurią įstojo jo motina ir sesuo, nužudė keletą žmonių. Senelis galvojo, kad berniukas nebegalės gyventi  po smegenų praplovimo „Nirvanoje“...

Spalio 22 d. 19 val. „Pusiau išpažintis“ 2004 m. Režisierius: Sasabe Kiyoshi.

Spalio 22 d. 21.30 val. „Tylos!“ 2001 m. Režisierius: Hashiguchi Ryosuke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių