Quantcast

Vilniuje pradėti griauti pavojų keliantys mediniai sandėliukai

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė pradėjo griauti medinius laikinus statinius – sandėliukus, kurie kelia grėsmę gyventojų ir praeivių saugumui. Iš viso Vilniuje priskaičiuojama beveik 100 medinių ir mūrinių sandėliukų, kuriuos gyventojai anksčiau naudojo susidėti malkoms ar kitiems daiktams.

Šiemet Vilniaus miesto savivaldybė jau nugriovė 14, iki metų pabaigos planuoja nugriauti dar 5 tokius sandėliukus, kurie yra avariniai, jų konstrukcijos susidėvėjusios.

Visi sandėliukų naudotojai buvo įspėti, kai kuriems yra surašyti administracinių teisių pažeidimo protokolai. Už laikinų statinių nepriežiūrą, kai jų būklė yra avarinė, skiriama bauda nuo 1000 iki 5000 litų.

„Medinių laikinų statinių nuosavybė yra neregistruojama, tai yra bešeimininkiai statiniai, kurių eksploatavimo laikas yra pasibaigęs ir  kuriais naudojasi gyventojai. Tačiau, dažniausiai, jais nesirūpina. Todėl Savivaldybė tokius statinius, kurie kelia pavojų, pradėjo griauti. Įsitikinome, kad gyventojai sandėliukų beveik nenaudoja, nes po įspėjimų beveik niekas neišsinešė daiktų, išvežėme daug šiukšlių.

Anksčiau sandėliukus gyventojai naudojo malkoms susidėti, tačiau dabar, kai visi prisijungę prie centrinio šildymo ar šildosi dujomis, sandėliukai mažiau naudojami, juose apsigyvena benamiai, jie tampa kiemo sąvartynais, kuriuose kaupiasi šiukšlės“, - sakė Vilniaus miesto savivaldybės Aplinkos ir energetikos departamento direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Karosas.

Daugiausia sandėliukų yra Naujamiestyje, Senamiestyje, Naujininkuose, Rasose.


Šiame straipsnyje: sandėliukaigriovimasVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių