Quantcast

Vilniuje plinta naujas virusas - aistringi salsos vakarai

Žinia apie šokių vakarus ant Subačiaus kalvos ir „Aula“ restorano kiemelyje plinta iš lūpų į lūpas. Rodos, niekas neskelbia reklamos, nekabina plakatų, o salsos šokio mylėtojai tarsi susitarę renkasi tose vietose. Kas tai? Magija? Užburtas ratas? O gal begalinis noras pasinerti į pietietišką ritmą? Kas skatina žmones ten ateiti?

Šoka bet kokiu oru

„Viktorijos šokių mokyklos“ vadovė ir salsa vakarų ant Subačiaus kalvos Užupyje iniciatorė Viktorija Orlovaitė pasakojo, jog čia kiekvieną sekmadienį žmonės ateina gerai praleisti laiko ir nesvarbu: ar lyja, ar šiaip darganotas vakaras, ar kaitina saulė.

„Idėja šokti ant Subačiaus kalvos gimė labai netikėtai. Salsa šokių mylėtojai tiesiog nusprendė, jog būtų labai smagu šokti gryname ore, gražioje aplinkoje. Taigi, susitarę su ten esančios kavinės šeimininkais pradėjo sekmadieninius pasišokimus“, - pasakojo šokių mokytoja.

Ji pripažino, jog iš tiesų nesitikėjo, kad yra tiek entuziastingai nusiteikusių žmonių, kurie patys susirašo muziką ir susitarę ateina šokti.

„Dabar jau rečiau apsilankau ant Subačiaus kalvos, tačiau žinau, kad kartais ten gali susirinkti ir iki šimto žmonių. Įdomiausia, kad tikslaus laiko niekada nebūna paskelbta. Man džiugu, jog žmonės patys susiorganizuoja ir šoka. O tiems, kurie ateina visai nemokėdami šokti, tokiais vakarais atsiranda galimybė šiek tiek pramokti bent jau pagrindinių salsa judesių“, - kalbėjo energingai nusiteikusi V.Orlovaitė.

Jos įsitikinimu, nieko nėra nuostabiau, kai žmonės iš skirtingų šokio mokyklų susiburia į vieną bendruomenę ir smagiai leidžia vakarus.

Tarsi magnetas

Jau trečią kartą „Latin Lithuania“ projekto vakare dalyvaujantys Laura Trakelytė ir Robertas Butkevičius teigia, kad šokis yra vienas iš smagiausių ir įdomiausių bendravimo būdų.

„Pradėjau šokti salsa, nes tai puiki galimybė įsilieti į bendraminčių kompaniją. Šis šokis tai tarsi nepaaiškinama jėga: kuo daugiau išmoksti, tuo daugiau nori mokytis. Labai smagu matyti besišypsančius ir laimingus kolegų veidus. Gera, kai yra suteikiama galimybė save realizuoti, nes vasaros metu dauguma šokių mokyklų atostogauja“,- po aistringo šokio kalbėjo vaikinas.

Jo šokių partnerė L.Trakelytė tikino, jog net ir mokantiems šokti čia visada yra kur akis paganyti, nes susirenka įvairiausių lygių šokėjai.

„Salsa šoku jau metus, bet visada žinau, kad yra kur tobulėti. Džiugu, kad antradienio vakarais jaunimas ne snaudžia, o ateina gerai praleisti vakaro „Aula“ restorano kiemelyje - pasišokti“, - energijos kupina kalbėjo mergina.

Skirta kiekvienam

Projekto „Latin Lithuania“ sumanytojas ir salsa šokių mokytojas portugalas Rui Pereira tikino, kad šokių vakarai yra skirti ir gerai šokantiems salsa, ir vos pagrindinius judesius mokantiems naujokams.
.
„Manau, kiekvienas atėjęs čia lengvai gali susirasti šokio partnerį ar mokytoją, kuris mielai padės išmokti judesių, supažindins su įvairiomis kombinacijomis. Džiugu, kad kas kartą vis daugiau žmonių ateina į „Aula“ kiemelį pasimėgauti pietietiškais šokiais“, - gera nuotaika tryško iš Portugalijos atvykęs salsa mokytojas.

Jo teigimu, jau mėnuo, kai žmonės iki vėlyvos nakties energingai šoka. Vyras pripažino, jog jam labai svarbu, kad Lietuvoje salsa šokio kultūra vis labiau plėstųsi.

„Labai norėjau visus Lotynų Amerikos šokių mylėtojus suburti į vieną vietą, ir, atrodo, man tai pavyko“, - stebėdamas šėlstančius šokėjus kalbėjo R.Pereira.

Neapsieita ir be policijos

Projekto autorius pasakojo, kad šokėjai kartais taip įsilinksmina, jog aidi visas ‚Aula“ restorano kiemelis, o muzika staiga ima groti garsiau. Jo teigimu, tai nelabai patinka kaimynams , todėl restorano direktoriui jau buvo tekę pabendrauti ir su policija.

„Sutinku, kad galbūt restorano kaimynams mūsų šokiai ir nėra itin patrauklūs, bet salsa yra toks ritmas, kuris negali būti grojamas labai tyliai“, - paaiškino R.Pereira.

Šokių mokytojas teigė, jog po policijos apsilankymo artėjant vidurnakčiui stengiasi įspėti šokėjus per daug netriukšmauti, o muzika yra šiek tiek patildoma, kad nekiltų problemų restorano savininkui.

Tęsis ir rudenį

Projekto autorius ir iniciatorius tvirtino, jog stengsis suburti žmones šokiui ir rudenį.

„Nenorėčiau, jog šiek tiek atvėsus orui tokia graži tradicija nutrūktų. Jau dabar pradėjau ieškoti patalpų, kuriose tokius smagius ir energingus vakarus galima būtų rengti ir žiemos metu. Kalbėjau su pačio „Aula“ restorano savininku, manau, šokti galėsime ir pastato viduje“, - tolimesnius planus dėstė portugalas.

Vyras džiūgavo, kad tiek įvairių salsa mokyklų šokėjai, tiek vos kelis judesius bemokantieji „pradinukai“ tokio vakaro metu tampa viena gražia bendruomene.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių