Quantcast

Vilniuje penktadienį atidaromas maudymosi sezonas

Vilniaus miesto savivaldybė nuo birželio 1 dienos, penktadienio, skelbia maudymosi sezono pradžią.

Vilniaus miesto savivaldybė iš viso prižiūri penkis miesto paplūdimius – Žaliųjų ežerų, Salotės, prie Neries Žirmūnuose,  I ir II Valakampių.Juose penktadienį pradės dirbti gelbėtojai, pranešė savivaldybė.Anot pranešimo, maudymosi sezonui šiais metais jau pasiruošta: visuose paplūdimiuose išvalytas dugnas, atvežta ir paskleista apie 1,1 tūkstančio kubinių metrų smėlio, pastatyta 10 informacinių stendų, 60 naujų šiukšliadėžių, 13 šiukšlių konteinerių, išvalyti ir dezinfekuoti visi lauko tualetai, suremontuoti šeši krepšinio stovai, atnaujinti tinkliukai, nupirkti ir pakabinti aštuoni tinklinio tinklai.

Šiais metais 100 metrų į vieną ir kitą pusę praplatintas paplūdimys Žirmūnuose, išvalytos jo pakrantės, sutvarkytas įvažiavimas, įrengta mobili prieplauka. Valakampių I paplūdimyje įrengtas atskiras paplūdimys vaikams.

Taip pat nupirkta dešimt naujų paplūdimio skėčių, penki nauji gelbėjimo ratai, penkios gelbėjimo liemenės, penki megafonai, 17 aprangos komplektų gelbėtojams.Visoms motorinėms valtims ir varikliams, irklinėms valtims atlikta registracija ir techninė apžiūra.Šiai metais, kaip ir pernai, paplūdimiuose dirbs 17 gelbėtojų, kasdien budės po du kiekviename paplūdimyje.Vilniaus miesto savivaldybė teigia dar svarstysianti, ar nereikėtų priimti daugiau gelbėtojų.

Kaip ir kasmet, sudaryta sutartis su Nacionaline visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija dėl vandens tyrimų paplūdimių maudyklose. Anot savivaldybės, vanduo paplūdimiuose atitinka nustatytas higienos normas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Va Jezau jau senai atidarytas :D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių