Quantcast

Vilniuje pastebėtas staigus dviratininkų suaktyvėjimas

  • Teksto dydis:

Šiomis dienomis dviračių entuziastai mūsų šalyje intensyviai rūpinasi ne vien savo ekologiškomis transporto priemonėmis, tvarkingomis aprangomis, šalmais bei kitais aksesuarais.

Dar svarbesne užduotimi tūkstančiams dviratininkų tapo registracija ir starto numerių atsiėmimas į artėjantį „Velomaratoną“.

Prisijungti prie tūkstantinių dalyvių gretų ir tapti oficialiais šventės dalyviais vis dar gali kiekvienas panorėjęs. Registracija internete adresu www.velomaratonas.lt tęsis iki pat renginio dienos, rugpjūčio 19-osios. Sekmadienį registracija persikels į renginio vietą – sostinės Nepriklausomybės aikštę.

Tuo metu jau užsiregistravusieji starto numerius ir paketus gali atsiimti prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ nuo ketvirtadienio iki šeštadienio, 10-21 val. „Velomaratono“ paviljonas įsikūręs - 1 aukšto erdvėje ties pagrindiniu įėjimu.

Devintą kartą Vilniuje organizuojamas didžiausias Lietuvoje dviračių renginys – tai įnirtingos lenktynės profesionalams, bet dar svarbiau – išskirtinė vasariška šventė mėgėjams. Maža to, čia laukiami ne vien įvairaus amžiaus dviratininkai, bet ir dalyviai su riedučiais, riedlentėmis bei paspirtukais.

„Bet kurioje veikloje labai svarbu turėti aiškų tikslą. „Velomaratonas“ – ne išimtis. Atitinkamai pagal kiekvieno poreikius bei ambicijas, čia galima išmėginti jėgas lenktynių trasoje tarp pajėgiausių šalies atletų, bet tuo pačiu tai yra puiki proga tiesiog gerai praleisti laiką milžiniškoje bendraminčių kompanijoje važiuojant savo pasirinktą mėgėjų distanciją. Net jei ant dviračio sėdate vos sykį per metus, tegul tas vienintelis kartas ir būna didžiausiame dviratininkų festivalyje“, – dalyvauti „Velomaratone“ kvietė šio renginio sumanytojas ir organizatorius Benediktas Vanagas.

„ERGO mėgėjų važiavimo“ dalyviai galės įveikti nuo 10, 20 arba 30 kilometrų. Pažengusieji bei užkietėję dviračių sporto asai laukiami prie starto linijos „Toyota Sport“ arba „Toyota Semi-Sport“ važiavimuose, kur atitinkamai lauks 100 arba 50 km distancijos. Ši šventės dalis garantuoja atkaklią kovą, o tuo pačiu ir intriguojantį reginį visiems žiūrovams.

„Terrasport“ distancijoje dalyvausiantiems riedučių, riedlenčių ir paspirtukų sportininkams bei mėgėjams numatyta speciali 2,4 km ilgio trasa. Tuo pačiu maršrutu vyks ir vaikų „Proud to be LITHUANIAN“ važiavimas. Dalyviai iki 12 metų amžiaus galės riedėti ne vien dviračiais, bet ir kitomis savo paties jėga varomomis priemonėmis – riedučiais, riedlentėmis ar paspirtukais.

Prognozuojama, kad šį sekmadienį į aikštę prie Seimo rūmų susirinks apie 10 tūkst. riedėjimui neabejingų vilniečių ir sostinės svečių iš visos Lietuvos.


Šiame straipsnyje: Velomaratonasdviračiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

trolis vardu ...

trolis vardu ... portretas
komentaruose laukiamas troliu suaktyvejimas

hmm

hmm portretas
Tai kai tokie orai tiesiog daugeliui stogelis pavažiavo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių