Quantcast

Vilniuje pakeisti tvarkaraščiai keičiami ir vėl

Liepos 1-ąją pradėta įgyvendinti viešojo transporto reforma vis dar sulaukia pokyčių. Vieni gyventojai jų prašo, kiti jais piktinasi. Aišku viena – tų pokyčių dar bus, artimiausi – nuo spalio 1 d.

Keisis tvarkaraščiai

Rugsėjo 1 d. buvo įvykdyta nemažai viešojo transporto pokyčių. Tai daroma nuolat – atsižvelgiant į keleivių srautus, gyventojų prašymus. Beje, atrodo, kad pastarieji iš tiesų eina miesto valdžiai į ausį. Tik bėda, kad pačių gyventojų nuomonės nesutampa: vieni prašo, kiti dėl tų paprašytų pokyčių pyksta.

Rugsėjo 16 d. buvo pakoreguoti trijų autobusų maršrutų – 21, 22, 116 – ir vieno troleibusų maršruto – 7 – tvarkaraščiai. Kaip teigė "Susisiekimo paslaugų" Viešojo transporto departamento vadovo pareigas laikinai einanti Modesta Gusaravienė, 21 autobusų maršruto Lazdynėliai–Lazdynai–Centras tvarkaraščiai pakoreguoti atsižvelgiant į gyventojų prašymus, buvo suvienodinti intervalai tarp reisų.

22 maršruto Lazdynai–Oslo gatvė–Centras tvarkaraštis, jos teigimu, pakeistas atsižvelgiant į keleivių srautus: iki pakeitimo šiuo maršrutu važinėjo keturi dviašiai (trumpi) autobusai, dabar važiuoja du dviašiai ir du triašiai (ilgi) autobusai.

"Siekiant pagerinti keliones šiuo maršrutu, triašiai autobusai paskirti kai kuriais reisais per piką, truputį pakeistas tvarkaraštis. 116 autobusų maršruto Žvėrynas–Gudelių šilas–Bukčiai pokyčiams įtakos turėjo Vilniaus Žvėryno gimnazijos pamokų laikas, kai kurie reisai priderinti prie jo. Kalbant apie 7 troleibusų maršrutą Pašilaičiai–Justiniškės–Žvėrynas–Stotis, padidintas didesnių troleibusų (markės "Solaris") skaičius iki 8. Iki šiol iš 22 šio maršruto transporto priemonių markės "Solaris" troleibusų buvo 5", – neseniai įvykdytus pokyčius vardijo M.Gusaravienė.

Teks būti atidesniems

Pokyčių prašę gyventojai lieka patenkinti, kad jie įvykdyti, o apie tai nieko negirdėję vilniečiai skundžiasi nebuvę informuoti. Į redakciją paskambinusi Lazdynų gyventoja reiškė nepasitenkinimą, esą buvo įvykdytos niekur neskelbtos permainos.

"Nuolat važiuoju 21 maršruto autobusu, tvarkaraštį žinau mintinai, todėl kasdien tikrai nekišu nosies tikrinti, ar kas nors ir vėl nepasikeitė. Ir štai ateinu pirmadienį (rugsėjo 16 d. – red. past.) į stotelę, laukiu laukiu, o autobuso kaip nėra, taip nėra. Na, žinoma, laiku nesulaukusi autobuso, peržiūrėjau tvarkaraštį ir pamačiau, kad jis vėl pakeistas", – piktinosi tąkart itin skubėjusi vilnietė.

Pykti galima nebent dėl to, kad esi priverstas naujienas tikrintis kasdien. Būtent tai ir turi daryti gyventojai, nuolat besinaudojantys viešuoju transportu. Visi maršrutų ar tvarkaraščių pokyčiai skelbiami interneto tinklalapyje www.vilniustransport.lt, socialiniame tinklalapyje www.facebook.com/susisiekimo.paslaugos. Savivaldybės įmonės "Susisiekimo paslaugos" darbuotojai gyventojus įspėja būti atidžius ir viešojo transporto stotelėse – dažniau užmesti akį į tvarkaraščius.

Atsiras naujas maršrutas

Miestas jau įmerkė kojas į viešojo transporto sistemos reformą, taigi natūralu, kad siekiant ištaisyti skubotus sprendimus prireiks laiko. Tai reiškia viena – pokyčių buvo ir bus dar ne vienas. Tiesa, ne visi jie tokie jau blogi. Nuo spalio 1 d. atsiras naujas – 65 – autobusų maršrutas Ožkiniai–Naujieji Verkiai–Balsiai–Pagubė–Bireliai.

"Susisiekimo paslaugoms" ir "Vilniaus viešajam transportui" atlikus keleivių srautų tyrimus pagrindinėse miesto stotelėse, kaip teigė laikinoji Viešojo transporto departamento vadovė, buvo nutarta kai kuriuos maršrutus papildyti transporto priemonėmis.

"Remiantis tiek tyrimų, tiek skundų ir prašymų duomenimis, buvo padarytos skubios išvados ir priimti sprendimai. Atsižvelgiant į maršrutų apkrovą, padidintas aštuonių maršrutų – 46, 49, 50, 56, 58, 73, 115 autobusų ir 7 troleibusų – transporto priemonių skaičius", – detalizavo M.Gusaravienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių