Quantcast

Vilniuje masiškai daugėja benamių

Vilniuje šiemet gali daugėti benamių: miesto valdžia masiškai iškeldina prasiskolinusius nuomininkus iš savivaldybės socialinių būstų. Kiekvieną savaitę svarstoma kelios dešimtys iškeldinimo atvejų, rašo tinklaraščio Utyra.lt autorius.

„Situacija katastrofiška, tačiau niekas apie tai garsiai nekalba. Turime išmesti tuos žmones į gatvę, bet negalime. Dažnos šeimos turi mažamečių vaikų”, – pasakojo gerai informuotas šaltinis savivaldybėje.

Jo teigimu, gyventojų skolos už komunalines paslaugas siekia po kelias dešimtis tūkstančių litų. Žmonės metų metus nemokėjo už šildymą, karštą vandenį, elektrą.

Didžiausi įsiskolinimai – „Vilniaus energijai”.

Bendrovė šiemet užvertė teismus ieškiniais savivaldybės atžvilgiu dėl įsiskolinimų už teikiamas paslaugas priteisimo. „Vilniaus energija“ įsitikinusi, kad savivaldybė, kaip butų savininkė, privalo apmokėti susidariusius įsiskolinimus, nežiūrint į tai, kad butai buvo išnuomoti socialinio būsto nuomininkams. Teismai tokius ieškinius tenkina.

Savo ruožtu savivaldybė net nežino, kiek iš viso nuomininkai yra skolingi už paslaugas. Miestas niekada nekaupė informacijos apie „Vilniaus energijos“ klientų skolas ir atsiskaitymus.

Kodėl taip ilgai laukė „Vilniaus energija”? Matyt, buvo tikra, kad skolas kada nors vis tiek sumokės savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių