Quantcast

Vilniuje – konferencija apie pilietinę gynybą

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniuje vyks Lietuvos šaulių sąjungos tarptautinė konferencija, kurioje Lietuvos ir užsienio ekspertai kalbės apie pilietinę gynybą ir pasirengimą atremti nekovenvines grėsmes.

Konferenciją atidarys prezidentė Dalia Grybauskaitė ir krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Įkūrimo 95-ąsias metines mininčios Lietuvos šaulių sąjungos vadas atsargos pulkininkas leitenantas Liudas Gumbinas sako, kad pilietinis pasipriešinimas būtų vienas esminių sėkmės faktorių valstybei ginantis nuo agresijos.

„Lietuva jau ir šiandien patiria atakas – kibernetines ir informacines. Pastarosios yra ypač pavojingos, nes jų tikslas – sumažinti mūsų pasiryžimą ir pasirengimą gintis patiems. Šauliai, o ir visi piliečiai, turi išmokti šias atakas atpažinti ir joms pasipriešinti“, - pranešime spaudai teigė L.Gumbinas.

Pagrindinį pranešimą apie Rusijos nekonvencinį karą skaitys britų žurnalistas ir rašytojas Edwardas Lucasas (Edvardas Lukasas).

Rygoje veikiančio NATO Strateginės komunikacijos kompetencijos centro direktoriaus pavaduotojas, Estijos kariuomenės pulkininkas Aivaras Jaeskis kalbės apie Rusijos vykdomas informacines operacijas ir tokių operacijų karinius aspektus.

Ukrainos saugumo ekspertas Valentynas Badrakas pateiks Rusijos veiksmų Ukrainoje analizę ir pasidalys įžvalgomis, kokių pamokų turi išmokti Vakarai.

Konferencijoje taip pat dalyvaus Lietuvos ir Ukrainos žurnalistai, diplomatai, strateginės komunikacijos ekspertai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar pablūdote?

Ar pablūdote? portretas
Stabdyti reikia šituos agituojančius gintis, rėkiančius, kad esame puolami. Kas gi puola? Žy.as koks suvokęs jog Gazos sektoriuje tikrai ir jį ir jo visas susmirdusias bjaurias dukras paskers atsigrūda į Lietuvą ir ieško kur parazituoti darbščių lietuvių sąskaita, o kadangi pats niemko dirbrti nemoka, susigalvoja kibernetin es atakas, kurias dar pats prieš atvykdamas ir paorganizuoja, - po to jau viskas paprasta. Sulenda į naujai steigiamus centrus, organizacijas, kurių steigimą pats ir inicijuoja tas kiber atakas padaręs iš užsienio su kuopele kitų parazitų...juk tie triukai vis tie patys - anksčiau jie vaidino "partizanus", "dididentu", "tremtinius", "politkalinius". Juk tai parazitai, visuomenės šiukšlęės ir padugnės. Lauk iš Lietuvos, šiukšlės prasmirdusios! Atsigr8da dar ir gydytis, mokyti savo idiotus vaikus u= Lietuvos biud=eto pinigus. Lauk iš Lietuvos, parazitai prakeikti.

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Geriausia gynyba nuo Putino yra nebūti žioplais - Lietuvai reikėtų suprasti, kad išrinkdami valdžion ne tuos žmones, kenčiame: "Dabar su žiburiu ieškome 5 ar 10 mln. litų, kai reikia renovuoti kokią mokyklą, ligoninę arba padengti kokių nors nelaimingų įvykių nuostolius, o štai suskystintų dujų terminalo nuoma kasmet atseis apie 200 mln. litų." Tokia ganėtinai aukšta nuomos kaina brangins dujas artimiausius dešimt metų pagal mūsų valdžios pasirašytą mums nuostolingą šio terminalo nuomos sutartį. "Todėl Lietuvai reikėtų suprasti, kad teks išlaikyti infrastruktūrą, kuri leidžia įsivežti net 13 mlrd. kubinių metrų dujų, kai mums patiems reikia tik šiek tiek daugiau nei 2 mlrd. kubinių metrų." Suskystintos dujos yra lengvai transportuojamos ir žymiai brangesnės Japonijoje ir Kinijoje, negu Europoje, todėl pigių suskystintų dujų mums tikėtis nėra ko. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

iksas

iksas portretas
Manau kad ginti "tokios" Lietuvos tikrai niekas nesiruose.Zmonem verze dirzus tol kol jau nera ka verzti,pilvas prilipo prie stuburo.Ginti Lietuva manau tures seime ir miestu savivaldybese sedintys "sava"chebrite,arba milijonieriai.Lietuvos tauta jau nebetiki niekuo ir jai jau nusibodo tos kiaules prie loviu,tauta jau laukia kada tos sergancios kiaules ir sernai bus paskerstos,nes jos nuodija tauta.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių