Quantcast

Vilniuje kelionės viešuoju transportu – nemokamos

  • Teksto dydis:

Pasitinkant Vasario 16-ąją, Vilnius kviečia švęsti Valstybę ir drauge minėti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį. Šią dieną sostinėje vyks daugybė šventinių renginių, kurių metu numatomi laikini eismo organizavimo pakeitimai, praneša „Susisiekimo paslaugos“.

Nuo vasario 15 d. 21 val. iki vasario 17 d. 9  val. transporto priemonių eismas Gedimino prospekte nuo A. Goštauto iki Šventaragio gatvės bus draudžiamas. Tuo metu eismą prospekte kontroliuos policija.

Nuo vasario 13 d. 10 val. iki vasario 14 d. 9 val. ir nuo vasario 16 d. 7 val. iki vasario 17 d. 9 val. transporto priemonėms nebus galima važiuoti Pilies gatvės dalyje nuo pastato Pilies g. 1 iki pastato Pilies g. 40, draudžiant eismą iš šalutinių gatvių.

Nuo vasario 14 d. 6 val. iki vasario 16 d. 23 val. laikinai bus uždarytos automobilių stovėjimo aikštelės prie Katedros aikštės ir Šv. Jono gatvėje. Vasario 15 ir 16 d. automobilius laikinai bus draudžiama statyti stovėjimo vietose šalia Nacionalinio operos ir baleto teatro, A. Vienuolio ir J. Lelevelio gatvėse, o vasario 16 d. – Šventaragio ir Barboros Radvilaitės gatvėse.

Taip pat nuo vasario 15 d. 20 val. iki vasario 16 d. 20 val. bus draudžiamas transporto priemonių eismas A. Vienuolio ir J. Lelevelio gatvėse, o visą vasario 16 d. – Universiteto, Liejyklos bei Vasario 16-osios, A. Stulginskio, A. Jakšto gatvėse, išskyrus aptarnaujantį transportą. Benediktinų gatvėje ir Totorių gatvės dalyje nuo Šv. Ignoto iki Liejyklos gatvės transporto priemonės važiuoti taip pat negalės, išskyrus renginių dalyvių transportą.

Nuo 10 val. iki 13 val. bus draudžiamas ir pėsčiųjų eismas Universiteto gatve nuo pastato  S. Daukanto a. 3 iki Dominikonų gatvės.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio dieną dėl mieste vykstančių šventinių renginių, nuo 17 val. iki 21 val. bus draudžiamas transporto priemonių eismas T. Vrublevskio, Šventaragio, Barboros Radvilaitės gatvėse, o nuo 18 val. iki 21 val. minėtose gatvėse bus draudžiamas ir viešojo transporto eismas. Dėl numatomų pokyčių 10-ojo, 11-ojo, 33-ojo maršrutų autobusai važiuos pakeistomis trasomis, o jų eismo tvarkaraščiai nuo vasario 12 d. paskelbti interneto tinklalapyje.

Primename, jog Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga vilniečiai ir miesto svečiai Vasario 16-ąją po šventinį miestą sostinės autobusais ir troleibusais keliaus nemokamai. Vilnius kviečia švęsti Valstybę ir į gausybę 100-mečio renginių mieste patogiai atvykti viešuoju transportu nemokamai.

Taip pat SĮ „Susisiekimo paslaugos“ yra numačiusi papildomus reisus tam tikrais maršrutais. Taip tikimasi užtikrinti patogesnes keliones miestiečiams ir miesto svečiams šventinę dieną. Tad vasario 16-ąją d. dažniau važiuos 2-ojo Saulėtekis–Žygimantų g.–Stotis, 3-iojo Karoliniškės–Žvėrynas–Šeimyniškių g., 4-ojo Antakalnis–Centras–Gerosios Vilties st., 6-ojo Žirmūnai–Kalvarijų–J. Basanavičiaus g.–Žemieji Paneriai, 17-ojo Žirmūnai–Naujininkai maršrutų troleibusai. Dažniau važiuos ir šių maršrutų autobusai – 6-ojo G Parko–Olandų g.–Žaliasis tiltas, 10-ojo Fabijoniškės–Baltupiai–Markučiai, 11-ojo Žvėrynas–Senamiestis–Užupis, 33-iojo Šiaurės miestelis–Rinktinės–Sukilėlių g.–Guriai, 43-iojo Justiniškės–Šeškinė–Žaliasis tiltas–Centras ir 73-iojo Justiniškės–Centras–Naugarduko g.–Vilkpėdė.  Taip pat 43-iame, 46-ame ir 73-iame maršrutuose važiuos didesnės talpos autobusai nei įprastai poilsio dieną. Susipažinti su šių maršrutų transporto tvarkaraščiu bus galima jau vasario 12-ąją dieną. Šventinės dienos tvarkaraščiai bus pateikiami interneto tinklalapyje.

Be to, Vasario 16-ąją vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami nemokamai naudotis „Statyk ir važiuok“ aikštelėmis Ukmergės g. 246 (šalia PC „Senukai“), Sėlių g. 62 (Žvėryne) ir V. Gerulaičio g. 1 (priešais verslo centrą „Technopolis“). Palikus automobilį jose, į miesto centrą bus patogu atvykti viešuoju transportu. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

komedija

komedija portretas
Šaunuoliai patriotai! Dešimtmečiais Kaune važinėjo, kai Kauną valdė konservatoriai, tačiau neklykė, kad visuomeninis transportas būtų nemokamas! Tada nereikėjo! Tada ir Čečėnijos nereikėjo pripažinti!:) Kelias vienas - surasti tuos pinigus (apie kuriuos meras sakė, kad "Kaune pinigų visada buvo, tik jie nuplaukdavo nežinia kur") ir nemokamai važiuoti į Čečėniją?

Ei, plyki, Kauno mere!

Ei, plyki, Kauno mere! portretas
Kaip tau negėda tokia šventine dieną kad kauniečiai mokėtu už važiavimą viešuoju transportu. Gėda , gėda , gėda, kur tai matyta, seni pensininkai norėdami nuvykt į kokį nors šventinį renginį turi pirkt bilietuką , jau geriau tas žmogelis batoną nusipirktu vietoj bilieto, nes pačiam apšalusiam milijonais , biednas žmogelis nerūpi. Gėdinkis vieną kartą, prieš Lietuvą, prieš tautą, prieš visus kauniečius! Brudas buvai, brudas ir būsi, dar mat apie prezidento postą svajoja plikis.

Kaune važiavimas mokamas

Kaune važiavimas mokamas portretas
todėl kad Kauno meras plikis, plikė šviečia kaip mėnulis, o Vilniaus meras gerb. ŠIMAŠIUS, buves seimo narys, labai geras politikas ir labai myli vilniečius. O kam kauniečiai rinko tokį plikį į merus tai aš tik spėlioju, jug buvo šimtą kart geresnių kandidatų į merus, ir kurie butu dave nemokamai važinėt per tokią didelę šventę, Lietuvos šimtmetį, nes antros tokios šventės niekas iš mūsų nebesulauks. Fuj koks šlykštus tas plikis Kauno krabas!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių