Quantcast

Vilniuje įsteigtas „Global Shapers“ centras

Pasaulio ekonomikos forumas, rengiantis viršūnių susitikimus Davose, įsteigė centrą Vilniuje. Prisijungti prie pasaulinio ekonomikos tinklo galimybę turės ir Lietuvos jaunimas.

„Global shapers“ centras Lietuvoje bus pirmasis pasaulio ekonomikos forumo tinklas Baltijos šalyse. Nors ši organizacija veiklą pradėjo prieš pusantrų metų – jau yra apie 200 centrų visame pasaulyje. Prie šios bendruomenės galės prisijungti ir 20 aktyviausių jaunuolių iš Lietuvos.

„Tai nebus tik verslininkai, tai gali būti ir akademikai, ir jaunieji profesoriai, gali būti kultūros žmonės, žurnalistai, visuomenini veikėjai, politikai ir nesvarbu iš kurios partijos. Svarbu, kad tai būtų aktyvus, gabus jaunuolis, kuris yra neabejingas savo visuomenei ir ieško globalių iššūkių“, – teigė vienas iš „Global Shapers“ centro Lietuvoje steigėjų Mykolas Majauskas.

Organizacija orientuojasi į jaunimą nuo 20 iki 30 metų. Tokia iniciatyva siekiama paskatinti ir jaunus žmones dalyvauti pasaulinės raidos procesuose. Indijoje „Global shapers“ bendruomenė sprendžia moterų integracijos problemas, Filipinuose kuriamas platus bibliotekų tinklas, o Amsterdame plėtojami verslo inkubatorių centrai.

„Mūsų tikslas yra pakviesti į svečius tuos, kurie jaunimui būtų įdomūs, ir įtinklinti juos į pasaulinį globalų tinklą, suteikiant Lietuvos jaunimui dar vieną galimybę neišvažiuojant iš Lietuvos dalyvauti globaliuose procesuose“, – tęsė M. Majauskas.

Pasak politologo Ramūno Vilpišausko, toks centras bus naudingas ne tik jaunimui, bet ir apskritai Lietuvai, tiesa, rezultatų nereikia laukti labai greitai.

„Lietuvai tai suteiks didesnes sąsajas su kitų šalių verslo ir politikos elitu. Gali atrodyti, kad apskritai pasaulio ekonomikos forumas užsiima kalbėjimu, sukviesdamas į diskusijas įvairių šalių politikus ir verslininkus, bet ypač politikoje kalbėjimas reiškia labai daug, nes po kalbėjimo dažnai seka ir darbai“, – forumo privalumos vardino politologas Ramūnas Vilpišauskas.

Baltijos šalyse šis centras pirmasis, todėl jo steigėjai Lietuvoje, ketina prisidėti ir steigiant tokius centrus Rygoje bei Taline.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių