Quantcast

Kaip atrodys „Hilton“ viešbutis Vilniuje?

Aiškėja, kaip greta sostinėje esančios Lukiškių aikštės atrodys po kelerių metų veiklą pradėsiantis Jungtinių Valstijų viešbučių tinklo „Hilton“ pastatas. Greta viešbučio bus ne tik biurų pastatai ir prabangūs apartamentai, bet ir visuomenei skirtas skveras. Investicijos į šį kompleksą sieks mažiausiai 45 mln. eurų.

Kol kas būsimo viešbučio vietą, apleistą teritoriją, juosia tvora, tačiau po kelerių metų čia bus 150 kambarių 4 žvaigždučių viešbutis, verslo centras, prabangių apartamentų pastatas, prekybos galerija bei atvira visuomeninė galerija.

Tarptautiniame architektūriniame konkurse dalyvavo šeši projektai, laimėjo UAB „Unitectus“ vizija. Konkurso dalyvius vertino savivaldybės ir Kultūros paveldo departamento atstovai bei architektai.

„Jiems lengviausiai pavyko įgyvendinti galerijos, pėsčiųjų erdvės sukūrimą, tikrai natūraliai ta erdvė atrodo, ne dirbtinė, ne kažkokia pritempta, tiesiog miesto galerija, aikštė, kuri kviečia užeiti, ir ji tikrai jauki ten būti, ir ta trauka viešbučio link, žvelgiant į projektą, ji natūraliai gimsta“, – tikina „Eika“ generalinis direktorius, komisijos pirmininkas Domas Dargis.

„Ta uždara Dainavos gatvė, kuri numatyta detaliajame plane, kad ji gali būti uždara ir užstatyta, tai mums pasirodė tokia šio projekto įdomybė, kuri galėtų Vilniaus miestą papuošti“, – sako Architektų sąjungos ir vertinimo komisijos narys Gintautas Blažiūnas.

Architektai planavo vietos užstatymą ir kėlė sau uždavinį grąžinti miesto dalį miestui, ir neslepia, kad sunkiausia buvo į nedidelį sklypą sutalpinti galybę komplekso funkcijų.

„Daugeliui ši vieta figūruoja kaip viešoji erdvė, kaip skveras, tai noriu užtikrinti, kad skveras niekur nedings, jis bus sutvarkytas ir persikels galbūt į kitą vietą. Lygiai taip pat visuomenės poreikiams bus sukurta daugybė restoranų, parduotuvių, taip pat ir darbo vietų, tai pačiai visuomenei, o ne kažkam kitam“, – aiškina architektas Povilas Čepaitis.

„Hilton“ kompleksą greta Gedimino prospekto Vilniuje statys bendrovė „Eika“. Investicijos sieks mažiausiai 45 mln. eurų. Pastatų kompleksą planuojama užbaigti 2018 m. pabaigoje – 2019 m. pradžioje. Dar vienas „Hilton“ viešbutis iškils dešiniajame Neries krante, šalia Energetikos muziejaus. Čia „Vičiūnų“ grupė planuoja investuoti apie 20 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių