Quantcast

Vilniuje įsikūrė Ukrainos miestelis

  • Teksto dydis:

Lapkričio 23-24 d. Lietuvos sostinėje organizuojamos Ukrainos kultūros ir tradicijų dienos „Ukrainos miestelis Vilniuje“.

Artėjant  Rytų  partnerystės viršūnių susitikimui, vyksiančiam lapkričio 28-29 d. Lietuvoje,  į Vilnių atvyko Ukrainos atlikėjai, folkloro kolektyvai, knygų leidėjai, rašytojai. Jų tikslas - pristatyti Ukrainos kultūrą ir remti ukrainiečių norą Vilniuje pasirašyti Asociacijos sutartį su Europos Sąjunga.

„Ukrainos miesteliu Vilniuje“ siekiama pademonstruoti susivienijusios Europos piliečiams, jog Ukraina – Europos šalis ir ukrainiečiai yra Europos visuomenės dalis ne tik geografijos, bet ir kultūros atžvilgiu, kadangi jų vertybės sutampa su kitų europiečių vertybėmis. Šis renginys yra savotiškas Ukrainos ir Lietuvos draugystės simbolis.

Lapkričio 23 d.  „Ukrainos miestelio Vilniuje“ metu vyks renginiai, skirti Holodomoro Ukrainoje 80-osioms metinėms bei šio baisaus komunizmo nusikaltimo aukoms paminėti. Tuo siekiama išsamiau informuoti Europą apie šią ukrainiečų tautos tragediją bei pagerbti visų nekaltai nužudytų žmonių atminimą.

Lapkričio 24 d. miestelio svečiai galės pasiklausyti  ukrainietiškos muzikos, išmokti ukrainiečių liaudies šokių bei dainų, taip pat paskanauti tradicinės ukrainietiškos virtuvės patiekalų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ATSIBODO

ATSIBODO portretas
ta ES propoganda.Istojom į ES ,TODĖL,KAD MAKSIMA PAŽADĖJO,KAS BALSUOS GAUS ALAUS,O BOBUTRĖS PIGIŲ SKALBIMO MILTELIŲ.tAI VIEŠAI BUVO SKELBEMA PER TV.Tai apie kokią švarią demokratiją galima kalbėti,kada net alaus su milteliais neatidavė.Kokią teisę be referendumo galim pereiti prie euro.GERAI,KAD UKRAINIEČIAI NELIPA ANT GRĖBLIO,KUR UŽLIPO LIETUVA,UŽDARIUSI ATOMINĘ.JEI VALSTYBINIAI KLIERKAI BŪTU SĄŽININGI,TAI DEMOKRATIJA BŪTU VISOSE SĄJUNGOSE,O DABAR DEMOKRATIJA TEN,KUR ELITAS GALI NEBAUDŽIAMAS VOGTI,SKLEISTI PROPAGANDA,MELUOTI.VAGYS,AFERISTAI TURI SĖDĖTI,KAIP PAS LUKOŠENKĄ,O LIETUVOS DEMOKRATIJOJE VAGYMS DAR IŠMOKAMOS KOMPENSACIJOS,NES TEISYBĖ PERKAMA IR PARDUODAMA.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių