Quantcast

Vilniuje įkliuvo vagišius ir ženklų niokotojas

Antradienio naktį Vilniaus policininkai sulaikė kelių ženklų niokojimu įtariamą jaunuolį ir iš gyvenamojo namo sandėlių daiktus vogusį vyriškį.

Prieš pat vidurnaktį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariatas gavo pranešimą, kad nuo Ozo gatve einanti 7 jaunuolių grupė daužo, laužo ir kitaip niokoja kelio ženklus.

Pamatę policijos patrulius jaunuoliai išsiskirstė ir puolė bėgti skirtingomis kryptimis, tačiau pareigūnams pavyko sulaikyti šešiolikmetį R.B. Jis buvo pristatytas į Vilniaus 1-ąjį policijos komisariatą, o vėliau - uždarytas į areštinę.

Dėl R.B. veiksmų pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 284 straipsnį (Viešosios tvarkos pažeidimas). Už šį nusikaltimą baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 2 metų.

04.37 val. Pilaitėje, Priegliaus gatvėje gyvenanti moteris pranešė mačiusi, kaip į po namais įrengtus sandėlius užėjo vyriškis ir iš ten pasigirdo pjaunamo metalo garsai.

Vėliau vyriškis pastebėtas nešantis daiktus į už namo augančius krūmokšnius (vėliau čia rastas dviratis ir palapinė).

Atvykę policijos patruliai sulaikė įtariamąjį 44 metų G.S. ir pristatė jį į Vilniaus 7-ąjį policijos komisariatą.

Antradienio rytą vagišius uždarytas į areštinę 48-ioms valandoms.

Dėl jo naktinio žygdarbio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 178 (2) straipsnį (vagystė). Už tai ilgapirščiui gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimu iki 6 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių