Quantcast

Vilniuje gali atsirasti Tūkstantmečio ir S.A.Bačkio gatvės

Nors kai kurių gatvių pavadinimai Vilniuje pakeisti jų oficialiai dar nepatvirtinus, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje buvo pateikta dar keletas pavadinimų naujai susiformavusioms gatvėms.
    
Pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisija pasiūlė Naujininkų ir Vilkpėdės seniūnijose esančią gatvę pavadinti Tūkstantmečio vardu.

Panerių seniūnijoje esančią gatvę pasiūlyta pavadinti Voverių, o Naujosios Vilnios seniūnijos teritorijoje – Stasio Antano Bačkio vardu. Taip buvo pasiūlyta suteikti dešinėje Neries upės pakrantėje pasodintam japoniškų vyšnaičių sodui buvusio Japonijos konsulo Chiunės Sugiharos sakūrų parko vardą.
    
Sprendimas dėl pavadinimų turės būti priimtas artimiausiame tarybos posėdyje. Jei jam bus pritarta, nauji pavadinimai įsigalios nuo šių metų birželio 10 dienos.

Portalas jau rašė apie tai, kad vilniečiai gyvena gatvėje, kurioje nėra. Vasario mėnesį portalo kalbinta Gatvių žymėjimo lentelių gamybą ir tvirtinimą mieste organizuojanti ir kontroliuojanti Marytė Misevičienė žadėjo lentelę su nepatvirtintu gatvės pavadinimu nuimti, tačiau, nesančios gatvės gyventojų teigimu, per keturis mėnesius niekas nepasikeitė.


Šiame straipsnyje: vilniaus gatvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių