Quantcast

Vilniuje – Europos dailiųjų amatų dienos

  • Teksto dydis:

Kovo 27–29 dienomis pirmą kartą Vilniuje rengiamos Europos dailiųjų amatų dienos.

Kovo 27–29 dienomis pirmą kartą Vilniuje rengiamos Europos dailiųjų amatų dienos (EDAD). 

Šių dienų tikslas – kuo plačiau propaguoti dailiuosius amatus ir skatinti jų įvairovę.  EDAD dienose Vilniuje dalyvaus 14 galerijų-dirbtuvių, kurios yra ir aktyviausios Vilniaus miesto savivaldybės Dailiųjų amatų, etnografinių verslų ir mugių programos  dalyvės.

Amatininkų dirbtuvėse vyks kalvininkystės, knygrišystės, odininkystės, kauladirbystės, peiliadirbystės, puodžių, juvelyrikos, vitražo, gintaro apdirbimo, popieriaus karpinių, tekstilės audimo ir dažymo, skiautinių meno, lėlininkystės amatų pristatymai, praktiniai užsiėmimai ir paskaitos. Senųjų amatų dirbtuvėse veiks amatininkų klubo „Dvaro meistrai“ rekonstrukcinių darbų paroda. Dailiųjų amatų klubas ,,Menas sau“ organizuos parodą “Herbarijus ant drobės” apie Lietuvoje augančius dažinius augalus.

Europos dailiųjų amatų dienos (http://journeesdesmetiersdart.fr/en-europe) pradėtos rengti prieš dešimt metų Prancūzijoje, jų koordinatorius – Prancūzijos nacionalinis menų ir amatų institutas (The Institut National des Métiers d’Art- INMA). Nuo 2012 metų EDAD organizuojamos ne tik Pranzūzijoje, bet ir Ispanijoje, Italijoje, Belgijoje, Latvijoje ir Šveicarijoje, o nuo 2013-ųjų metų prisijungė Jungtinė Karalystė, Vokietija, Vengrija ir Portugalija. Nuo 2015-ųjų pavasario į dalyvaujančiųjų sąrašą įtraukta ir Lietuva.

Amatų dienas Vilniuje organizuoja Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūra drauge su Vilniaus dailiųjų amatų asociacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių