Quantcast

Vilniuje bus pastatytas apžvalgos ratas

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė planuoja, kad kitų metų pavasarį sostinėje bus įrengtas apžvalgos ratas, kad miestiečiai ir svečiai galėtų pasigrožėti senamiesčiu.

„Šią idėją savivaldybei yra pasiūliusi ne viena kompanija, norinti įrengti apžvalgos ratą Vilniuje ir jį eksploatuoti. Savivaldybė konsultuosis su šios paslaugos teikėjais dėl geriausios apžvalgai vietos parinkimo, kad atrakcionas skatintų pramogų turizmą ir taptų nauja miestiečių pamėgta traukos erdve“, - rašoma penktadienį išplatintame savivaldybės pranešime.

Pasak mero liberalo Remigijaus Šimašiaus, apžvalgos ratas taps naujuoju miesto simboliu, vietos smalsuolių ir turistų traukos vieta, tokia populiaria, kaip „Londono akis“ Anglijoje.

Savivaldybės duomenimis, vienu metu ratu suktųsi iki 240 žmonių, per valandą atrakcioną galėtų aplankyti iki 1800 pramogautojų. Juo būtų galima pakilti į 60 metrų aukštį.
Svarstomos kelios ratui statyti tinkamos erdvės Vilniuje – teritorija prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis“, sporto zonos dalis prie Baltojo tilto, skveras priešais Geležinkelio stotį, apžvalgos aikštelė Subačiaus gatvėje bei kitos.

Gavusi pirminį Kultūros paveldo departamento pritarimą apžvalgos rato atsiradimo Vilniuje idėjai, savivaldybė žada pradėti svarstyti projektą. Konkursą planuojama skelbti rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasas

pasas portretas
Kodėl Kaune nepastacius

endrus

endrus portretas
Geriau atstatykite Vilniaus Aukstutine pili. Va tai tikrai padetu turizmui.

Jonas

Jonas portretas
Kažkokia vėl nesąmonė... kam tas ratas - lipi į pilį ir visas Vilnius kaip ant delno - Gedimino pilis idealus "RATAS" apžvalgai į visas pusias. :-)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių